Japán iskolában járt Vaskuti István

A Budapesti Japán Iskolában járt Vaskuti István olimpiai bajnok kenus, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakfelügyelője.

Kiváló a kapcsolatot ápol egymással a Japán Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, ennek keretein belül tavaly októberben közel két hetet tölthetett el Japánban, a jövő évi olimpia helyszínétől nem messze nyolc magyar válogatott versenyző és néhány edző, hogy felmérje a helyi körülményeket.

A városból, ahol vendégeskedtek, egy japán tanárnő érkezett nemrég Budapestre, a japán iskolába, ő pedig meghívta Vaskuti Istvánt, hogy meséljen pályafutásáról, ismertesse meg a gyerekekkel a sportágat.

„Nem csak egy könnyed látogatás volt ez, komolyan meg volt szervezve – kezdte honlapunknak az olimpiai bajnok kenus. – Láthatóan előre meg voltak beszélve a kérdések, mindet más gyerek tette fel nekem. A válaszaimat le kellett jegyzetelniük, majd a tanárnő értékelte a jegyzeteiket

Nagyon nagy élmény volt számomra is ez a látogatás,

érdekes volt látni ezt a japán módszert, a fegyelmezettséget, a céltudatosságot.”

Vaskuti István megmutatta az 1980-as moszkvai olimpián nyert aranyérmét, amelyet nagy lelkesedéssel fogadtak és adtak körbe a gyerekek, de elvitt egy kenulapátot is, amelyet kipróbálhattak a 10-11 éves tanulók.

„Felajánlottam nekik, hogy jöjjenek el a Kolonics-telepre, ahol csendes vízen, biztonságos körülmények között ki tudják próbálni a sportágat, vagy akár a sárkányhajót is” – mesélte Vaskuti István, aki nagyon jó élményekkel távozott a japán iskolából.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók