Ismét Szob Kupa a Dunakanyarban

Tizenegy év után ismét egy nagyszerű verseny keretében találkoztak a Dunakanyar kajakos és kenus egyesületei a szobi Duna parton.

A Dunakanyar hat egyesülete a Gödi SE, a Váci Kajak-Kenu Egyesület, a Verőcei Kajak-Kenu Egyesület, a Nagymarosi SE, a Sződligeti Pacs-Pacs SE, valamint a szobiak versenyzői mérték össze tudásukat a 11 év után ismét megrendezésre került Szob Kupán. A viadalon a nulladik korcsoportos gyermekektől a kölyök U13-as korosztályig 98 versenyző tette vízre a hajóját, a fiatalok 1500 méteres pályán küzdöttek meg egymással. A szervezők a sződligeti kenusoknak külön futamot rendeztek, valamint az érdeklődők túrakenus családi futamon is indulhattak.

Az eseményen több korábbi és jelenlegi világklasszis is tiszteletét tette: az olimpiai bajnok Hesz Mihály, valamint a kilencszeres világbajnok kenus, Wichmann Tamás mellett a szobi kajaksport neveltje, a bakui Európa Játékokon Tótka Sándorral K-2 200 méteren bronzérmet nyerő Molnár Péter is megtekintette a gyerekek csatározását, sőt a vendégek – a gyerekek nagy örömére – éremátadóként is segédkeztek.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók