Ismét lehet pályázni a Jövő Reménységei Ösztöndíjra

Támogatás

November 20-ig lehet pályázni a Kolonics György Alapítvány „Jövő Reménységei" Ösztöndíjára. Tavaly öt versenyző, Csikós Zsóka, Szőke Attila, Bonyai Regina, Molnár Csenge és Opavszky Márk nyerte el a támogatást – nem mellesleg 2017-ben mind az öt versenyző kijutott és eredményesen szerepelt a korosztályos világversenyeken.

Figyelmet, gondoskodást, támogatást adni a jövő reménységeinek nemes feladat. Hozzájárulni a fiatalok felkészüléséhez, segíteni őket a sikerhez vezető úton elismerésre méltó cselekedet. Tavaly öt, 15 és 18 év közötti, tehetséges fiatal részesült a Kolonics György Alapítvány szervezésében életre hívott Jövő Reménységei Ösztöndíjban: Csikós Zsóka, Szőke Attila, Bonyai Regina, Molnár Csenge és Opavszky Márk nyerte el a fél évre szóló havi nettó 40 ezer forintos támogatást, amelyet a versenyzők sporteszközökre, sportruházatra, táplálékkiegészítőre, teljesítménydiagnosztikai eszközökre vagy edzőtábori költségek fedezésére fordíthattak.

Idén is lehet pályázni a támogatásra, november 20-ig kell eljuttatni a jelentkezést a Kolonics György Alapítvány számára.

A tavaly indult ösztöndíjprogram különlegességet az adja, hogy magánemberek adományaiból áll össze a felhasználható keret. A 2018-as szezonra 34-en álltak a program sikere mellé, több olyan aktív sportoló is támogatást nyújtott, aki néhány esztendővel ezelőtt még maga is ebben a korosztályban halmozta az érmeket.

„Az én nevem is szerepel a Kolonics György-díjasok sorában, és az erkölcsi elismerés mellett bizony sokat jelentett az a támogatás, amelyet az alapítványtól kaptam. Tudom, hogy mekkora segítség ez, és örülök neki, hogy én is egy fiatal versenyző mellé állhatok” – emlékezett vissza Nádas Bence, aki az elsők között utalt át pénzt a program számára.

A pekingi olimpián Kozmann György párjaként olimpiai bronzérmet szerző kenusunk, Kiss Tamás is már második alkalommal sorakozott fel az adományozók között.

„Azért is tartom jó kezdeményezésnek a Jövő Reménységei Ösztöndíjat, mert a kuratórium figyelembe veszi a versenyzők családi hátterét is, milyen anyagi lehetőségek között tudják sportoltatni a szülők a gyerekeiket. Annak idején mi sem voltunk jó helyzetben, s ha lett volna ilyen ösztöndíj, bizony nagy segítséget jelentett volna az a támogatás” – mondta Kiss Tamás.

„A program olyan tehetséges, ám szociális szempontból rászoruló versenyzőket támogat, akiknek valódi segítséget jelent ez a havi negyvenezer forintos ösztöndíj – mondta Kárai Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség gazdasági és vagyongazdálkodási alelnöke, aki koordinálta az adományozók körét. – A programnak létjogosultsága van, amelyet az is bizonyít, hogy ezek a fiatalok egytől-egyig eredményesen szerepeltek a 2017-es szezonban. Ez a pénzügyi keret öt fő támogatására ad lehetőséget, jövőre azonban bővíteni szeretnénk a kört, s ehhez igyekszünk minél több korábbi és jelenlegi élversenyzőt megszólítani, hogy segítsék ők is a mindennapjaikban fiataljainkat.”

És hogy mit jelent ez a támogatás egy 17-18 esztendős versenyző számára?

„Motiváló volt, hogy az alapítvány támogatott, jó érzéssel töltött el, hogy számítanak rám – mondta Szőke Attila. – Az élsportba sokat kell belefektetni, és ezt nem minden család engedheti meg magának. Nekünk ez a “plusz” rengeteget jelentett, mert az edzéshez, versenyzéshez nélkülözhetetlen dolgokat tudtam megvásárolni belőle. És igen, részben ennek a támogatásnak is köszönhetem, hogy sikeres szezont tudok magam mögött, hogy párommal, Slihoczki Ádámmal ilyen eredményesek voltunk az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon.”

A 2018-as Jövő Reménységei Ösztöndíj adományozói: Agócs Ágnes, Apáthy Endre, Boldizsár Gáspár, Csabai Edvin, Csamangó Attila, Dervarics Attila, dr. Bácskai János, dr. Bognár Viktor, dr. Molnár Mária, Dudás Miklós, Gyúri Dénes, Horváth Noémi, Hüttner Csaba, Hüvös Viktor, Ipacs Endre, Juhász András, Juhász Gábor, Kárai Péter, Kiss Tamás, Kovács Krisztina, Nádas Bence, dr. Nyergesné dr. Farkas Gabriella, Pető Zsolt, Petrovics Kálmán, Rechnitzer Zoltán, Reisz Attila, Schmidt Gábor, Schulek Csaba, Sík Márton, Simon Miklós, Szemán Róbert, Tótka Sándor, Trebitsch András, Zsidi József

(A pályázati anyag az alábbiakban érhető el.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók