Indul a nagy túra…

Kozmann György kíséri a vízen a teljesítménytúra mezőnyét

Holnap vízre szállnak az I. T-Mobile Bécs-Budapest Kajak-Kenu és Evezős teljesítménytúra résztvevői. Az osztrák fővárosból induló sportesemény méltó a szuper-maratoni névhez, hiszen 5 nap alatt, közel 300 km-t eveznek a túrázók.
A 70 hajóegység között van túra kajak és kenu, de evezős hajók is képviseltetik magukat.

A népes indulók között a legidősebb egy 69 éves hölgy, aki egy valódi Duna-imádó vízitúrás. A fiatalabb generáció is képviselteti magát, két 5 éves kislány is megteszi a távot, mindketten édesapjukkal indulnak, túrakenuban.
%REKLAM%
Az osztrák szakaszt követően Pozsony az első állomás. Magyarországra a harmadik napon érkeznek a résztvevők. Ásványráró, Neszmély és Visegrád adja majd hazai állomások helyszíneit. Nemzeti ünnepünk napján, augusztus 20-án érkezik a csapat Budapestre.

A szervezők elmondták, hogy a túra első szakasza igazi kihívásokat rejt az evezősök számára. A Duna sodrása itt még erős, a hajók is gyorsabban tudnak haladni. A bécsi rajtot követően az első napon egy zsilipelés teszi még érdekesebbé a programot. Ez azok számára lesz újdonság, akik még nem eveztek a Duna ezen szakaszán.

A holnapi rajtjánál, Bécsben, Patyi Melinda és Vereckei Ákos is ott lesz. A start szalagot jelképesen ők vágják át. Az olimpiai bronzérmes, többszörös világbajnok kenus, Kozmann György a vízen kíséri a teljesítménytúra résztvevőit!

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók