Mégse

II. Séra Miklós Kajak-Kenu Jégkorong Bajnokság

A téli alapozó időszakban egy kis időre le kényszerülünk a vízről és nem hódolhatunk szeretett sportágunknak. Viszont sokan közülünk a felkészülési időszakban előszeretettel látogatják a jégpályákat és kergetik a korongot. Séra Miki bácsi mester edzőnk ezt a kergetőzést próbálta meg jégkorongozáshoz hasonló mozgássá varázsolni a kajak-kenus társadalomban. Hála neki ma már számos jelenlegi és volt sportolónk élvezheti hobbi szinten ezt a csapatjátékot.

Séra Miklós bajnokság
Hír

A tavalyi évhez hasonlóan szeretnénk mindenkit meginvitálni egy kajak-kenus jégkorong bajnokságra, ahol megemlékezünk Miki bácsiról és az alapozó időszak vége felé eltöltünk egy kellemes délutánt együtt akár nézőként akár csapatként a tornán. 

Szeretnénk tisztelegni egy gálamérkőzéssel a szapporói hősök és kajak-kenus olimpikonok részvételével Miki bácsi, a kedves nézők és a nevezett csapatok előtt. Amely a selejtezők után és az elődöntők, döntő előtt kerül megrendezésre.

A hidegtől nem kell félni a büfé nyitva áll, meleg teával, forralt borral vár benneteket, valamint pereccel vagy retró zsíros kenyérrel csillapíthatjátok éhségeteket!

A nézőknek a belépés díjtalan!

Versenykiírás: 

Időpont: 2019. 02. 10. (vasárnap) 15:30 kezdettel,

Gálamérkőzés: 19:00 órától

Helyszín: 1044 Budapest Megyeri út 13.

Mérkőzések hossza: 2 x 5 perc (szünet 1 perc),

Csapatok: 5+2 fő (csakis igazolt kajak-kenus versenyzői múlttal lehet pályára lépni és nem lehet tagja a csapatnak aktív jégkorongos játékos az OB I, II, III. osztályban és korábbi jégkorongos múlttal rendelkező játékos, aki U14-es korosztályban vagy a felett játszott),

Csapatok száma: összesen 10 csapat indulására van lehetőség,

Nevezési díj: 40.000 Ft/csapat, 

Nevezések leadása: laszlo.foltan@mkksz.hu e-mail címen lehetséges, (csapatnév, névsor)

Nevezési határidő: 2019. január 21. 

Nevezési díj befizetése: A nevezési határidő végéig, személyesen az MKKSZ székházában (1138. Budapest, Latorca u. 2.) vagy utalással.

Kapcsolat: Foltán László, +36704226249, laszlo.foltan@mkksz.hu

Egyéb tudnivaló: Kapus nincsen, kiskapura, illetve lefordított kapura játszunk, lesszabály van, tilos felszabadítás van. Hivatalos bíró vezeti a meccseket. Orvosi ügyelet van. A selejtezőket kispályán az elődöntőt döntőt nagypályán játszuk. Nevezések leadásával vállaljátok a nevezési díj befizetését. Egymás testi épségére fokozottan figyeljünk.

Szekszárd szintet lépne

Éppen tíz éve, hogy a maratoni világ-, és Európa-bajnok Jámbor Attila feleségével, a szintén korábbi kajakos Inger Nikolettával létrehozta a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesületet. A klub azóta szép sikereket ért el, számos korosztályos maratoni világversenyen szereztek dobogós helyezést, a céljuk most az, hogy a következő években a gyorsasági szakágban, olimpiai számokban is előrébb lépjenek.

Hír

“Most fut ki az első csoportunk, akikkel tíz éve elkezdtünk a munkát – mondja a sportegyesület elnöke, Jámbor Attila. – Büszkén mondhatom, hogy közülük hárman-négyen jelenleg is komolyan kajakoznak az U23-as korosztályban, a legsikeresebb Nagy Viki, aki ifiben nyert maraton Eb-t, és világbajnoki aranyat is, tavaly pedig U23-as női K-1-ben negyedik lett a vb-n. Az első csapat után egyébként volt néhány év hézagunk, nem tudtunk akkor a legkisebbekre koncentrálni, hiszen új volt az egyesület is, így nálunk most az ifik kicsit hiányoznak a rendszerből, de nagyon erős kölyök és serdülő korosztályunk van.”

A tolnai megyeszékhelyen komoly hagyománya elsősorban a labdajátékoknak van, Szekszárdról korábban Tolnára kellett átjárnia azoknak, akik kajakozni akartak. Tíz év alatt azonban rengeteg elismerést zsebelt be a kis családi egyesület, amelyet már számon tartanak a városban.

“Idén biztos kiváltunk legalább 70 versenyengedélyt, a szabadidősökkel, és a legkisebbekkel együtt körülbelül 100 fős a létszám. Hogy itt tarthassunk, ahhoz kellett ez a tíz év, most már a kiemelt sportok közé tartozunk Szekszárdon. Akkor léphetünk szintet, ha megépül az új csónakházunk a Sión, a mostani telepünktől párszáz méterre. A pénz megvan hozzá, jelenleg a tervezés zajlik. Ha elkészül, akkor már nemcsak nyáron fogunk tudni a csónakháznál edzeni, így nem kell majd a városi termeket használni a téli alapozás alatt. Ráadásul az új központból vízitúrákat is szervezhetünk, ami plusz bevételi forrás lesz az egyesület számára. Arról nem beszélve, hogy a szabadidősport az eddiginél is több fiatal kedvét hozhatja meg a kajakozáshoz, kenuzáshoz, tehát számíthatunk létszámemelkedésre” – tette hozzá Jámbor Attila.

Az egykori világbajnok kajakos nemcsak a klub elnöke, hanem a vezetőedzője is. Tanítványai eddig inkább a maratoni számokban szerepeltek jól, de Jámbor Attila trénerként a gyorsasági szakágban is szeretne befutni.

“Egyértelműen cél, hogy a gyorsasági szakágban, olimpiai számokban is előrébb lépjünk. Van egy olyan mondás, hogy a kajakosoknál a legjobb továbbképzés a parton van, igyekszem is jó viszonyt ápolni nálam rutinosabb edzőkkel. Ők mindig bíztatnak, hogy nem csináljuk rosszul, jól állunk, a klubunk rendben van, és hogy legyek türelmes, jön majd a jó eredmény az olimpiai számokban is. Saját edzői gárdával, saját versenyzőket akarunk nevelni, és olyan hátteret biztosítani, hogy a legjobbakat is meg lehessen tartani itt Szekszárdon.”

Megműtötték Gál Pétert

A szolnoki kajakost négy héttel ezelőtt ütötte el egy figyelmetlen autós a zebrán, a bal vállán megsérült izületi tokokat műtéttel kellett helyrehozni. A beavatkozást kedden végezték a Sportkórházban, a válogatott kajakos már otthon van, legkorábban szeptemberben szállhat vissza a hajóba.

Hír

“Készült egy MR-vizsgálat, ami megállapította, hogy a jobb vállam nem szenvedett komoly sérülést, a balt viszont meg kellett műteni – mondta Gál Péter. – A Sportkórházban a járvány után

én voltam az első beteg a műtőben,

három holland csavart kaptam a vállamba, ezek fixálják a megsérült ízületi tokokat. Az orvosom, Dr. Pavlik Attila, és keretorvosunk Dr. Toman József szerint jól sikerült a beavatkozás, vannak még fájdalmaim, remélem azok hamar elmúlnak.”

A baleset május 9-én történt, a versenyzőt futóedzés közben, egy kétsávos út zebráján ütötték el. Nem emlékszik pontosan a baleset körülményeire, de szerencsésnek tartja magát.

“A külső sávban érkező autós elengedett, a belső sávban közlekedő hölgy azonban nem vett észre, és elütött. Nem tudom pontosan, hogy mekkora tempóval jött, talán nem hajtott túl gyorsan, de így is komoly ütést kaptam. A vétkes sofőr azóta többször érdeklődött az állapotom felől, nem haragszom rá, mindenki követhet el hibákat. Összességében

járhattam volna sokkal rosszabbul is.”

A szolnoki versenyző a jobb vállát már óvatosan elkezdhette mozgatni, a balt viszont még négy hétig rögzítőkötés védi, utána indulhat a rehabilitációja. Ha minden jól halad, akkor Gál Péter szeptemberben újra vízre szállhat, így nem kellett feladnia tokiói álmait. 

“Kiváló állapotban voltam, amikor a baleset történt, pont előtte mentünk először pályát, és erősebbnek éreztem magam, mint tavaly tavasszal. Így most pontosan tudom, hogy milyen munkát kell majd végeznem szeptembertől, hogy jövőre jó formában térhessek vissza. Mindent megteszek azért, hogy ott lehessek az olimpián” – tette hozzá a válogatott versenyző.