Így kerülhet közelebb a gyerekekhez a szlalom kajak-kenu

Egyre többen érdeklődnek a szlalom kajak-kenu iránt, de a szakág érdemi eredményeire még várni kell - fejtette ki az InfoRádió Víztükör című műsorában a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szlalom felelőse, Storcz Botond.

“Az építkezés, az alapok lerakása ennek az időszaknak a fő feladata. Nagyon fontos, hogy a gyerekeknek lehetőségük legyen megismerni és kipróbálni a szlalom kajakot és kenut, majd a tervezett budapesti pálya megépülésétől kezdve az igazi tehetségek itthon is edzhessenek, és ne kelljen a versenyzőknek mindenképpen külföldre menniük, esetleg ott is élniük, hiszen az óriási terhet jelent” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, a gyorsasági szakág korábbi felnőtt szövetségi kapitánya, majd vezetőedzője.

Storcz Botond szerint a sportágon belül eddig is mindenki tisztában volt a szlalom szakág jelentőségével és olimpiai szerepével.

“Most azzal, hogy közel került egy budapesti pálya elérése, Kiskörén pedig rafting pálya épül majd, érezhetően megnőtt az érdeklődő edzők száma. A céljuk, hogy jobban megismertethessék majd a fiatalokkal a sportág egyre bővülő lehetőségeit” – tette hozzá a szlalom szakág felelőse.

Az esemény egyik nagyköveteként beszélt az InfoRádióban arról a nagyszabású évzáró gáláról is, amelyet december 30-án Újbudán, a Tüske-uszodában rendeznek három sikersportágban, kajak-kenuban, úszásban és vízilabdában.

 

“Ezen az óévbúcsúztatón lesz egy különleges csata, az olimpiai bajnokok a jelenlegi válogatott még nem olimpiai aranyérmeseivel csapnak össze 50 méteres medencében kajakpóló-hajókban. Emellett lesz kajakpólós és szlalom bemutató, illetve egy rendhagyó – már-már a kötélhúzáshoz hasonlító – sárkányhajós verseny” – vetítette előre Storcz Botond.

Az eseményen a tervek szerint ott lesz Kőbán Rita, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Farkasdi Ramóna, Takács Tamara, Kammerer Zoltán, Dombi Rudolf, Balaska Márk, Birkás Balázs, Horváth Bence, Vajda Attila, Novák Ferenc és Pulai Imre is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók