Ígéretes teljesítmény az olimpiai számokban

A megszerezhető 18 kvótából 15-öt gyűjtött be a magyar válogatott a milánói kajak-kenu világbajnokságon, erre a bravúrra egyetlen más ország csapata sem volt képes. Ráadásul Magyarország simán győzött az olimpiai versenyszámok éremtáblázatán is.

A férfi kajakosok hat, a női kajakosok öt, míg a kenusoknak négy kvótát szereztek a riói olimpiai legfőbb kvalifikációs versenyén, Milánóban.

Az alábbi táblázaton jól látszik, hogy a megszerzett kvóták tekintetében egyetlen ország csapata sem tudta megközelíteni a magyar válogatottat, a nagy riválisok közül Németország 10, Oroszország pedig 9 kvótát szerzett meg.

Bár az összesített éremtáblázaton Magyarország most csak a harmadik helyet szerezte meg, de Storcz Botond csapatának teljesítményéről ennél többet árul el, hogy a válogatott simán győzött az olimpiai versenyszámok éremtáblázatán.

2012-ben a londoni olimpiának összesen 13 versenyzővel vágott neki a magyar válogatott. A mieink akkor 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek.

Az eddig megszerzett 15 olimpiai kvótával a gyorsasági kajak-kenunak esélye lesz arra, hogy a következő olimpián is az ország legsikeresebb sportágává váljon. Nem mellesleg a jövő májusi pótkvalifikációs versenyen a csapat megszerezheti a hiányzó három olimpiai kvótát is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók