Hüttner Csaba kijelölte a vb-n induló férfi csapathajókat

Négyes kérdések

Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány döntött az augusztus végi racicei világbajnokságon induló férfi K-4-es egységek összetételéről. Eszerint 500 méteren a friss Európa-bajnokok, azaz Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter és Mozgi Milán rajtolhatnak, míg 1000 méteren a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Ceiner Benjámin, Pauman Dániel alkotta csapathajó vehet részt a versenyen.

Nem változtat a férfi K-4 500 méteres csapathajó összetételén Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány, a szakember a plovdivi Európa-bajnokságon aranyérmet szerző egységet, vagyis Nádas Bencét, Tótka Sándort, Molnár Pétert és Mozgi Milánt állítja csatasorba az augusztus végi racicei világbajnokságon. Nádas és Tótka K-2 500 méteren is képviselheti a magyar színeket, ugyanis a világbajnokság programja szerint a páros döntőjét szombaton, a négyesét vasárnap rendezik meg.

A plovdivi Európa-bajnoksághoz képest jelentősen változik a K-4 1000 méteres csapathajó összetétele. Az egységet továbbra is Kammerer Zoltán sztrókolja, mögötte Tóth Dávid, Ceiner Benjámin és Pauman Dániel foglalhat helyet.

„Ma újra tesztelésre került az ötszázas csapathajó, kipróbáltuk az egységet Tóth Dáviddal is, de az időeredmények és a három versenyző véleménye alapján maradt az eredeti felállás. Mindkét összetételben korrekt pályát mentek a versenyzők, de Molnár Péterrel bizonyult jobbnak a csapathajó. Ezek után döntöttem úgy, hogy Tóth Dávid bekerül az ezer négyes csapathajóba, amelynek már nem tartunk külön próbát. Hétfőtől Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Ceiner Benjámin és Pauman Dániel összeállításban készül a csapathajó a világbajnokságra, s tartalékként Kulifai Tamás is részt vesz az edzőtáborban. Ha bármilyen gond adódik, akkor ő lesz a csere az egységben” – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók