Hullámlovaglás Szegeden

Négy döntőt rendeztek meg pénteken a 2. ifjúsági és U23-as világbajnoki válogatóversenyen. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a részvevőket, az erős hátszél miatt igazi hullámlovaglás volt a verseny.

Meglehetősen mostoha időjárási körülmények fogadták a 2. ifjúsági és U23-as világbajnoki válogatóverseny részvevőit, az erős hátszél miatt hullámzó pályán kellett megmérkőzniük a versenyzőknek. A délelőtt folyamán két döntőt rendeztek, előbb az ifjúsági, majd az U23-as női négyesek versenyét bonyolították le. Utóbbi korosztályban hihetetlenül szoros lett a befutó: a Horváth Alexandra, Simán Fanni, Bodonyi Dóra, Szabó Ágnes alkotta kvartett csak minimális különbséggel, 12 ezreddel tudta legyőzni a Hagymási testvérek, Horváth Noémi és Takács Tamara összeállítású egységet.

“Ebben a döntőben volt minden, rossz rajt, letámasztás, küzdelem, azt kell mondjam, hogy ebben az időben a szerencsésebb egység tudott nyerni” – értékelte a finálét Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző.

Az ifjúsági korosztályban nem volt ennyire kiélezett a küzdelem: a Racskó Fruzsina, Sólyom Dóra, Jenei Virág, Gazsó Dóra alkotta négyes több mint egy hajóval diadalmaskodott a Köles Fatima, Piller Szabina, Pupp Noémi, Gyuricza Petra összetételű csapathajóval szemben.

Délután az U23-as férfiak kerültek középpontba: K-1 1000 méteren a szolnokiak tehetsége Bogár Gábor nyert két honvédos versenyző, Ceiner Benjamin és Noé Bálint előtt (nem mellesleg hat honvédos kajakos szerepelt a fináléban).

“Bogár Gábor az idén már sokadszor bizonyította, hogy beérett, formáját hosszú távon, magabiztosan tudja hozni. Abszolút megérdemelt volt a sikere” – mondta Hüttner Csaba, aki szerint nagyon látványos versenyt hozott a C-1 1000 méter fináléja is, amelyben az újpesti Szabó Kristóf nyert Bodonyi András és Forgó Christopher előtt.

“Bár a táv nagy részében Szabó Kristóf magabiztosan vezetett, a vége nagyon izgalmas lett, igazából az döntött Kristóf és András között, hogy kinek jött ki jobban a húzás. Nagyot küzdöttek a fiúk és ebben a rossz időben a 3:51-es eredménnyel viszonylag jó időt tudtak lapátolni” – tette hozzá Hüttner Csaba.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók