Homonnai Luca: Elváltak útjaink

Milánóban Douchev-Janics Natasa párjaként világbajnoki ezüstöt szerzett Homonnai Luca, az őszi felkészülést azonban már nem a háromszoros olimpiai bajnokkal kezdte meg, hanem Győrben, a korábbi sprintervilágbajnok Kadler Viktor irányításával. Az Orosházán született és a kajakos pályáját Szarvason kezdő versenyző tavasszal Kaliforniába utazik, ahol Fazekas-Zur Krisztina társaságában folytatja a munkát.

„A kemény munkán van a hangsúly, tölteni kell a zsákot, hiszen minél többet rakok most be, annál többet vehetek jövőre ki. Vagyis most szükségszerű a szenvedés” – vélekedett a jövőjével kapcsolatban Homonnai Luca, aki igazán sikeres szezont tudhat maga mögött.

A versenyző két egyéni aranyérmet szerzett a korosztályos világbajnokságon, és Douchev-Janics Natasa párjaként K-2 200 méteren kvalifikálta magát a milánói világbajnokságra, amelyen ezüstérmesek lettek. Bár a versenyt követően csalódottan élték meg a második helyet, idővel megszépül minden, Luca büszke erre az eredményre és arra is, hogy a háromszoros olimpiai bajnokkal készülhetett együtt.

„Olimpiai bajnokkal együtt edzeni óriási élmény. Nem csak technikailag tanultam sokat Natasától, más egyéb területeken is fejlődtem, mentálisan és edzéselméleti dolgokban is” – folytatta a versenyző, aki nem titkolja: Milánóban rettentően izgult a verseny előtt.

A közös siker ellenére az őszi felkészülést már nem Natasával kezdte meg Homonnai Luca, aki lehetőséget kapott arra, hogy tavasszal Kaliforniában, Fazekas-Zur Krisztina mellett kezdje meg a vizes munkát.

„Elváltak útjaink Natasával, egyrészt azért, mert más edzésmunkára van szükségem, másrészt pedig kaptam egy olyan lehetőséget, amellyel élni szeretnénk.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók