Holnapra mindenki hazaérhet

Kopasz Bálint már itthon van, és más versenyzők is úton vannak haza Dél-Afrikából. Az utolsó külföldről hazatérő magyar válogatott kerettagok előreláthatóan holnap landolnak Budapesten. A melegvízi edzőtáborokat a kialakult járványügyi helyzet miatt kell idő előtt elhagyni.

Az elmúlt napokban a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) legfontosabb feladata az volt, hogy megszervezze a külföldön edzőtáborozó magyar versenyzők hazatérését. Ahogy korábban már megírtuk, egy felnőtt férfi kajakosokból, valamint utánpótláskorú sportolókból, és edzőkből álló, több mint 60 fős társaság Spanyolországból, valamint Hüvös Viktor edző csoportja Portugáliából, vasárnap hajnalban érkezett Budapestre. Szintén vasárnap jött meg az olimpiai bajnok Szabó Gabriella, valamint Lucz Dóra, és Tóth László edző az Egyesült Államokból. 

Vasárnap Hüttner Csaba szövetségi kapitány még arról beszélt, hogy Dél-Afrikában a helyzet kezelhető, az országban kevesebb a koronavírus-fertőzött, mint itthon, ráadásul a magyarok kiváló körülmények között, a világtól elzártan készülhetnek. Azóta a helyzet változott, a járványügyi veszély miatt korlátozásokat vezethetnek be a polgári légiközlekedésben, ezért a szövetség úgy döntött,  hogy az ott készülőket is idő előtt hazahozza.

“Ennek megfelelően még szerdán több turnusban megérkezett, illetve megérkezik Dél-Afrikából Kopasz Bálint a szüleivel, a Mórocz István vezette KSI-s női kajakosokból álló csapat Gazsó Dorkával, Hadvina Gergely csoportja többek között Bodonyi Dórával, és Pál Zoltán edző, valamint három férfi kajakos versenyzője is – mondta Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány. – Csipes Ferenc, valamint női kajakosai: Csipes Tamara, Medveczky Erika, Hagymási Réka, és Pupp Noémi holnap indul Johannesburgból Budapestre, ők az utolsó külföldön tartózkodó válogatott kerettagok.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók