Hogy legyen egy jó alap…

Felmérő

Őszi fizikai felmérőt rendezett az Alsó-Duna és Dél-Nyugat Magyarország régió a térségbe tartozó egyesületek versenyzői számára. A dunavarsányi eseményen 300 gyerek vett részt.

Jól működtetik az új régiós rendszert az Alsó-Duna és Dél-Nyugat Magyarország régióban. Néhány hete Pakson szakmai előadásra invitálták a térség egyesületeinek képviselőit, a múlt hétvégén pedig őszi fizikai felmérőt tartottak a 8 és 18 év közötti versenyzők számára Dunavarsányban.

„Korábban a Merkapt-Mekler ITSE révén voltak úgynevezett RSD felmérők, ezt terjesztettük ki a régió összes egyesületére. Tizenhat szakosztály háromszáz versenyzője vett részt a felmérőn, amelyet az országos minta alapján bonyolítottunk le, vagyis volt benne futás, lábemelés, húzódzkodás és a serdülőknek és az ifiknek fekve nyomás is. Ez az őszi felmérő jó kiinduló alapot jelent a gyerekeknek, akik februárban meg tudják nézni, hogy mennyit fejlődtek a tél során. Meghívtuk Dunavarsányba a Magyar Antidopping Csoport képviselőit is, akik dopping-prevenciós előadást tartottak a gyerekeknek” – számolt be az eseményről Boros Gergely, régiós koordinátor.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók