Hódy MK-4 futam a 2019. évi ICF Kajak-Kenu Világbajnokságon

12 éve, hogy a világon elsőként a Hódy cég alkotta meg a minikajak négyest, az MK-4 Delfint. Az MK-4 minikajak valóban egyedülálló hajó a maga nemében, kifejlesztése és gyártása kizárólag a HODY névhez fűződik.

Felismerve, hogy a standard felnőtt K-4 kajak méreténél és kialakításánál fogva sem alkalmas a fiatalok oktatására, technikai képzésére, a gyerekekre szabták a 4 személyes hajótípust. Az eredmény egy olyan hajó, mely segít, hogy a kis kajakosok a legtöbbet hozzák ki magukból.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség azonnal felismerte jelentőségét és támogatta az új hajóosztály bevezetését. 2010-óta a szövetség utánpótlás versenyrendszerében már az új MK-4 versenyszámban is rajthoz állhatnak a gyerekek, akik azonnal a szívükbe zárták az új kajakot, hiszen ezzel a csapathajóval a négyes evezés élménye már a legkisebbeknek is elérhetővé vált. Ez a kajak az utánpótlás edzőknek is felbecsülhetetlen segítséget jelent a csapatevezés tanításában, a technika begyakorlásában, a csapat összekovácsolásában.

A 2010-óta rendszeresen kerülnek megrendezésre MK-4 versenyszámok.

A 2011-es szegedi világbajnokságon, ahol bemutató futamot rendeztek a gyerekek számára ebben az új hajóban, már az egész világ felfigyelhetett a Hódy MK4-re. Az idén megrendezésre kerülő ICF Kajak-Kenu Világbajnokságon a Magyar Kajak-Kenu Szövetség ismét lehetőséget biztosít a legfiatalabb korosztály számára, hogy világbajnoki körülmények között versenyezhessenek a Hódy MK-4 csapathajóban.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók