Hibátlan egyesek 500-on

Pénteken délelőtt még nem rendeztek magyar szempontból A döntőt a portugáliai kajak-kenu világbajnokságon, de így is volt kiért szorítanunk - egyeseink remekül is mentek.

A legjobban Nádas Bence (K1) és Lakatos Zsanett (C1) ment, mindketten 500 méteren megnyerték a középdöntőjüket, így magabiztosan kerültek a fináléba. Kiss Tamás kenu egyes 500 méteren nagyon beragadt a rajtnál, és sokáig az ötödik-hatodik helyen haladt, ám a táv második felében nagyot ment, és sikerült a harmadik hellyel kiharcolnia a döntőbe jutást.

„A rossz rajtnál meg is billentem, szerintem kaptam egy hajót, de utána jól vettem fel az utazót, a végét megnyomtam. Az A döntőt bravúrnak számít a mostani állapotomban, szóval elégedett vagyok” – mondta Kiss Tamás, akinek a múlt héten volt egy hátsérülése, így három napig nem tudott rendesen edzeni.

Két 1000 méteres páros olimpiai számban viszont az Ilyés Róbert, Noé Bálint kajakos és a Korisánszky Dávid, Mike Róbert kenus egység csak a B döntőbe jutott.

A paraversenyeken csak a B döntőben voltunk érdekeltek, a mezőny többi tagjához képest jóval sérültebb Rozbora András (KL2) ott a hatodik, a még utánpótláskorú Kiss Erik (KL3) pedig hetedik lett.

A délutáni programban az A döntőben Kiss Tamás mellett (magyar idő szerint 17.31) szoríthatunk Bodonyi Dórának (K1 1000, 16.54), a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám (C2 200, 17.10) és a Csipes Tamara, Medveczky Erika (K2 1000, 17.47) párosnak. Csipes Tamara ráadásul ma ünnepli születésnapját, így remélhetőleg egy fényes éremmel ajándékozza meg magát és a szurkolókat.

A döntőket az M4 sport 16.3-tól élőben közvetíti, de mi is folyamatosan jelentkezünk a történésekkel a Facebook-oldalunkon és az Instagramon.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók