Hétfőn már vízre szállnak

Jövő héten vízre teszi a hajóját az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE összes válogatott versenyzője. Nádas Bence már február 20-án elutazott Dél-Afrikába Hüvös Viktor csoportjával, a többiek, köztük Kárász Anna és Vajda Attila is, március elsején Portugália felé veszik az irányt.

Montebelóba egy nyolc fős csapat utazik ki két edző, Kovács László és Sík Márton vezetésével, később pedig Csamangó Attila és Boldizsár Gáspár is csatlakozik a stábhoz. Az egyesület keddi szegedi sajtótájékoztatóján Sík Márton szakmai vezető elmondta, újdonság és nagyszerű lehetőség, hogy a válogatott versenyzők nagy része egy helyszínen dolgozik majd.

Jó hír, hogy decemberi trombózisa után Vajda Attila lassan újra teljes erőbedobással edzhet, hiszen orvosi engedéllyel elkezdte a kocogást, néhány hete pedig már a kenu ergométert is használhatja.

„Minden eltervezett téli munkát el tudtam végezni, így megfelelő erőállapotban érzem magam. Az ergométeren nem voltak fájdalmai, hatékonyan tudtam dolgozni. Nyolcvan százalékban azt a mozgást modelleztem, amire majd a vízen is szükség lesz. Terhelhetőség szempontjából úgy érzem, százszázalékos állapotban vagyok. Várom már a portugáliai edzőtábort, hiszen ismerem a helyszínt, szerintem Európán belül a legbiztosabb választás. Nagy vízfelületen tudunk majd edzeni, egy minden igényt kielégítő edzőcentrum áll a rendelkezésünkre konditeremmel és wellness-részleggel. Tíz kilométeres körzetben nincs semmi, így csak a sportra kell koncentrálnunk.” – – mondta az olimpiai bajnok kenus.

A szegediek közül Kárász Anna lehet a legfelszabadultabb, hiszen a kétszeres felnőtt világbajnok versenyző hétfőn leállamvizsgázott.

„ Nagyon örülök, hogy sikerült az államvizsgám, innentől teljes erővel az edzésekre készülhetek – mondta Kárász Anna. Az influenza miatt hagytam ki edzéseket februárban, de most már semmi nem hátráltat. Régen vártam már ennyire a vizes edzéseket, úgyhogy Kovács László bármekkora penzumot is ír elő, örömmel teljesítem. 2015-ben nagyon erős lesz a női mezőny, hiszen klasszis versenyzők térnek vissza a vízre, ezért is fontos, hogy Montebelóban minőségi munkát tudjunk végezni. Bízom benne, hogy jól sikerül az edzőtábor és nyáron csúcsformában versenyzek majd.”

Vajda Attila és Kárász Anna március végéig marad Portugáliában, míg csapattársaik, Birkás Balázs, Császár Gergely, Fekete Martin, Rausch Levente, Petrovics Máté és Szabó Gábor március 20-án tér majd haza az edzőtáborból.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók