Hetedik lett Rácz Koppány

Koppány

A hetedik helyen zárt Rácz Koppány a szlalomosok Olimpiai Reménységek Versenyén. A Roudnice Nad Labem-i hétvégén rengeteg tapasztalatot gyűjtött a 15 esztendős kajakos.

Egy teljes hetet töltött együtt Magyarország két szlalom kajakosa, a felnőtt mezőnyben szereplő honosított Marcel Potocny, valamint fiatal tehetségünk, Rácz Koppány. Utóbbi a Roudnice Nad Labem-i ORV-re érkezett Csehországba, ahol a Potocny család vendégszeretetét élvezhette, s ahol közösen edzhetett Marcellal.

„Rengeteget fejlődött Koppány az egy hét alatt, Marcellal sok közös edzése volt, segített neki a pályabejárásban, együtt elemezték a kapukat, a technikát – mesélte Weisz Róbert, a szakág vezetőedzője, aki szeretné, ha minél több időt tudna együtt tölteni a két kajakos. – Ennek egyelőre annyi az akadálya, hogy Koppány még iskolás Szlovéniában, ahol a rafting-vállalkozásukat üzemeltető szüleivel él együtt. Ha vége az iskolának mindenképpen jó lenne a két versenyzőt hosszabb időszakokra közös táborozásokra küldeni.”

És hogy a hétvégi ORV-ről is essen szó, a hat országot felvonultató eseményen az U16-os kategóriában Koppány a hetedik helyen zárt.

„Szombaton és vasárnap is két-két futamot rendeztek, az első nap egy hetedik és egy kilencedik helyet szerzett Koppány, a második napon pedig ötödik és hetedik lett a futamában, így összességében a hetedik helyen zárt. Nagyon jó hangulatú volt ez a verseny, de jól látható volt, hogy azok a versenyzők, akik gyerekkoruktól kezdve szlalom-pályán nőnek fel, jóval előrébb tartanak” – tette hozzá Weisz Róbert.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók