Hét arannyal nyitottunk az ORV-n

villámrajt!

A lengyelországi Poznanban zajló Olimpiai Reménységek Versenyén pénteken az 1000 méteres versenyszámokat rendezték. A serdülők és ifik mini világbajnokságán a mieink 7 arany-, 7 ezüst- és 2 bronzéremmel nyitottak és sok értékes helyezést is szereztek, így már az első nap után simán vezetik az éremtáblázatot és a pontversenyt is. Hab a tortán, hogy három döntőben kettős magyar siker született.

A női kenusok pénteken még nem jutottak szóhoz, mert ebben a szakágban nem rendeznek 1000 méteres számokat. Férfi kajakban egyesben, párosban és négyesben, női kajakban egyesben és négyeben, míg kenuban C-1 és C-2 1000 méteren álltak ma rajthoz a legjobb 15-17 éves gyorsasági versenyzők.

Férfi kajak egyesben aranyérmet szerzett Majoros Mátyás a 16 évesek között, míg az eggyel idősebbeknél Szegvári Benedek lett ezüstérmes, a legfiatalabbaknál pedig Nagy Raul futott be harmadiknak.

C-1 1000 méteren Kuska Bence győzött a 2003-ban születettek között, míg az idősebb kenusok ebben a hajóosztályban és ezen a távon nem tudtak dobogóra állni.

Női kajak egyesben viszont mind a három számban kiválóan szerepeltek a magyar versenyzők. A legidősebbeknél Csikós Zsóka arany, Potoniec Zsófia pedig bronzérmet szerzett.

Az eggyel fiatalabb korosztályban kettős magyar siker született, Rugási Csilla nyert Zupkó Vanda előtt. A 2003-asok között pedig Máró Anna lett második K-1 1000 méteren.

Szintén kettős magyar siker született férfi kajakban, a 2001-es korcsoportban. A versenyt az Őry Zsombor, Erdély Tamás duó nyerte, az Opavszky Márk, Szendy Maximilián egység előtt. Jól szerepelt a fiatalabb párosok versenyében Majoros Mátyás és Nyerges Áron is, ők ezüstérmet vehettek át ezer méteren.

Lemásolták a férfi kajakosok teljesítményét a 2001-ben született magyar kenusok 1000 párosban. A számot a Besenyei Ádám, Horváth Benedek duó nyerte a Hodován Dávid, Kollár Kristóf páros előtt. A fiatalabbak között Csanki Márk és Papp László lett harmadik.

K-4 1000 méteren a magyar fiúk nem tudtak dobogóra állni, viszont a hölgyeknél nyert a Szellák Szabina, Budai Gvendolin, Kőhalmi Emese Boglárka, Potoniec Zsófia alkotta kajaknégyes.

Az ORV-n holnap az 500-, vasárnap pedig a 200 méteres futamokat rendezik majd meg.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók