Helyes irányt szabni a fiataloknak

Prevenció

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség az idén is kiemelt hangsúlyt fektet a doppingellenes küzdelemre, a sportági régiókban több helyszínen tartanak a prevencióról, a legális teljesítményfokozás lehetőségeiről, valamint a megfelelő táplálkozásról szóló előadásokat. A DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület hétfőn a szegedi Agórában telt házas rendezvényt tartott.

Dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője, dr. Gődény György szakgyógyszerész, fitnesz-szakedző, valamint Tasnády Beáta táplálkozási tanácsadó tartott hétfőn délután előadást a szegedi Agórában. A rendezvény házigazdája a Démász Szeged Vízisport Egyesület volt, amely a régió több klubját, sportolóját, edzőjét invitálta az eseményre, rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy legális eszközökkel miként lehet jobb teljesítményeket elérni az edzések során.

„Mi is a prevenció mellé tettük le voksunkat, s bízunk benne, hogy ez nem csak egy egyszeri előadás lesz, hanem a későbbiekben is igény mutatkozik arra, hogy rendszeresen egyeztessünk, beszéljünk a versenyzőkkel, edzőkkel erről a témáról. Szeretnénk tudatosabb képet adni arról, hogy mit jelent a tiltás, melyek a meg nem engedett eszközök, s a versenyzőknek milyen lehetőségeik vannak arra, hogy legálisan még jobb teljesítmény elérésére sarkallják magukat – mondta Sík Márton, a szegediek vezetője. – Dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője a doppinggal kapcsolatos kérdésekről beszélt, dr. Gődényi György azt mutatta meg, hogy a pihenéstől kezdve a ruházaton, az eszközökön, mentális dolgokon keresztül milyen alternatívák vannak a legális teljesítményfokozásra, míg Tasnády Beáta a helyes táplálkozásról és a táplálékkiegészítők fontosságáról ejtett szót. Jól sikerült a rendezvényünk, amelyen egész pici versenyzőktől kezdve a felnőttekig sokan jelen voltak, s bár lehet, hogy a gyerekek számára még nem minden érthető ezzel kapcsolatban, azért tartjuk fontosnak az ismétlést, hogy rögzüljön bennük a helyes irány. Így fognak megfelelő ismeretanyagot szerezni, így tudnak majd visszacsatolni, ha a felkészülés során kérdéseik adódnak és ebben a szellemben tudnak majd felnőni.”

Fotó: www.delmagyar.hu

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók