Hazatértek az első fecskék

Az 500 mellett az 1000 méter négyesre is fókuszál Pauman Dániel, Kulifai Tamás és Tóth Dávid, akik már haza is tértek a portugáliai edzőtáborból.

A magyar kajak-kenusok közül Rami Zur csoportja indult útnak először melegvízi edzőtáborba, február 3-tól március 3-ig napi két edzésük volt Montebelóban, és az óceánra is kimerészkedtek.

„Nagyon hasznos táboron vagyunk túl. Igaz, hogy idén nem éltünk át annyi élményt mint az eddigi melegvízi táborainkban és hidegebb is volt, így viszont csak az edzésekre koncentráltunk, és az átmenet az itthoni hidegebb időjárásba zökkenőmentes volt” – mondta Kulifai Tamás, utalva arra, hogy tavaly ilyenkor heteket készülhettek Kaliforniában, ahol jóval melegebb volt, mint idén Portugáliában. Kulifai kiemelte, hogy jó munkát végeztek, és emelkedett a színvonal így, hogy csatlakozott a csapathoz két fiatal versenyző, Gecse Márton és Györgyjakab Máté.

„Azért mentünk, hogy gyűjtsük a kilométereket, ez sikerült is. A munkát tökéletesen elvégeztük, rettenetesen elfáradtunk, de megérte, mert nagyon jó formában tértünk haza – kezdte Pauman Dániel, aki miután hazaért, megszületett második gyermeke, Gergő. – Megvárt, amíg hazaérek az edzőtáborból. Egyébként egyetértek Tomával, hogy az itthoni hidegebb időhöz így könnyebb volt alkalmazkodnunk, csak hétfőn kellett jégtáblákat kerülgetnünk, a hét közepén már ugyanolyan intenzív résztávos edzéseket tudtunk végezni, mint Portugáliában.”

„Nem lettem odakint a portugál gasztronómia szerelmese, az biztos – vette át a szót Tóth Dávid, utalva arra, hogy az ételek nem igazán nyerték el a tetszését. – Maga az edzőtábor ugyanakkor szerintem is nagyon hasznos volt, bár lehettek volna jobb körülmények, de a hideg idő ellenére is meg tudtuk csinálni az edzéseket. Egyetértek a többiekkel abban, hogy legalább valóban nem ért minket meglepetésként az itthoni időjárás, és problémamentesen tudjuk folytatni a felkészülést.”

Ők hárman Kammerer Zoltánnal kiegészülve a londoni olimpián 1000 négyesben ezüstérmesek lettek, Tokióban azonban már csak az 500 négyes lesz az ötkarikás szám. Ennek ellenére mindhárman készülnek az 1000 méterre is, nem csak a rövidebb távra.

Melegvízi edzőtáborba már nem mennek, most két hétig Budapesten, a Kolonics György Víziközpontnál készülnek, majd két hétre Szolnokra vonulnak edzőtáborba.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók