Hazai útkeresés

Hazatért Vietnamból kétszeres olimpiai bajnok kajakosunk, Vereckei Ákos, aki két évig edzősködött az ázsiai országban. Itthon – egyelőre baráti szívességből – az esztergomiak felkészülésében segédkezik, szakmai tanácsokkal látja el a fiatalokat.

Szakmai tudásban, tapasztalatokban nincs híján a kétszeres olimpiai bajnok Vereckei Ákos, aki nemrégiben tért haza Vietnamból, ahol két évig edzősködött. A versenyző most idehaza próbálja meg kamatoztatni tudását, első lépésként barátja, a szakosztályvezető Vitalij Pjatacsuk kérésére látogatott le az Esztergomi Kajak-Kenu Sportegyesületbe, ahol heti egyszer segédkezik a szakmai munkában.

„Technikai észrevételeket teszek és segítek az edzésprogram megtervezésében is, egyengetem a fiatalok munkáját – mondta Vereckei Ákos, aki tavaly egy komplex tervvel állt elő: szeretne a 18 és 23 év közötti fiatalok és edzőik szakmai munkájában segédkezni annak érdekében, hogy a versenyzők magasabb szintről tudják kezdeni és magasabb színvonalon tudják befejezni pályafutásukat, mint ahogyan ő tette annak idején.

Vereckei Ákos kétszeres olimpiai bajnokként szakmailag hiteles embernek tekinthető. Pályafutása alatt is az újítók közé tartozott, állandóan gyűjtötte az információkat, és a több mint húsz év tapasztalatával most szeretne a magyar kajak-kenu sport hasznára lenni.

„Azt még nem tudom, hogy milyen formában, de mindenképpen szeretném a tudásomat átadni, mert ez az a közeg, amelyben én a legtöbbet tudtam és tudom nyújtani – folytatta a versenyző. – Az esztergomiakkal kapcsolatos hír után két másik klub is megkeresett, hogy szakmailag legyek a segítségükre, nyitott vagyok, szeretnék minél szélesebb réteghez eljutni, és úgy látom, igény van arra a tudásra, azokra az irányvonalakra, amelyeket én nyújtani tudok.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók