Mégse

Hatalmas küzdelmek várhatóak az idei Masters VB-n – Még lehet nevezni

Idén augusztus végén nemcsak az ICF Gyorsasági Kajak-Kenu Világbajnokság versenyzői, hanem a Masters résztvevői is ellátogatnak az újonnan felújított Maty-éri versenypályára. Vaskuti Mátéval, a KayakFirst ICF Masters Kajak-Kenu Gyorsasági Világbajnokság főszervezőjével beszélgettünk.

Hír

Mit érdemes tudni a Masters versenyről? Kik jelentkeztek idáig, milyen országokból?

Világbajnoki érmekért folyik majd a küzdelem a Maty-éren.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetséget érte a megtiszteltetés, hogy a masters korú versenyzők legrangosabb nemzetközi sprint versenyét első alkalommal rendezheti meg világbajnoki rangban. Az ICF 2018. évi kongresszusán született döntés alapján, hivatalosan is világbajnoki titulust kapott az eddig „csak” nemzetközi versenyként regisztrált esemény.

Vegyél részt nézőként a vb-n, majd állj a dobogóra a vb-n!

A sportágban jártasak nyilván tudják, de azért említésre érdemes, hogy a versenyt közvetlenül az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot követően rendezzük meg, a vb pompájában felöltöztetett, frissen felújított pályán. Bízunk benne, hogy a sportág szerelmesei, a felnőtt világbajnokságon szurkolóként átélt impulzusokkal gazdagodva, fokozott hangulatban állnak majd rajthoz a masters futamokon és életre szóló élményekkel gondolnak majd vissza a napfény városában együtt eltöltött hétre.

Nagy öröm számunkra, hogy egyre többen neveznek, eddig közel 100 masters versenyző regisztrált. Éppen ezért kérünk mindenkit, hogy időben adja le nevezését.  Az európai országokon kívül Kanadából, Mexikóból, Argentínából és Ausztráliából is érkeztek már nevezések a KayakFirst ICF Masters Kajak-Kenu Gyorsasági Világbajnokságra.

Milyen versenyszámokban lehet rajthoz állni?

Gyakorlatilag az olimpiai versenyszámokat rendezzük meg. A női versenyszámok 200 és 500 méteren, a férfi versenyszámok kajakban és kenuban is 200 és 1000 méteren kerülnek megrendezésre egyes, páros és négyes hajóegységekben a megszokott 5 éves korcsoport szerinti bontásban. A futamokat, a mindenki által kedvelt és izgalmas párosításokat eredményező vegyes kajak páros versenyszámokkal fűszerezzük meg.

Hogyan lehet regisztrálni, nevezni?

Újdonság, hogy a versenyzők a korábbi évektől eltérően, idén első alkalommal, egy direkt erre a célra fejlesztett online felületen keresztül adhatják le regisztrációjukat és nevezéseiket a versenyre. A felület könnyen kezelhető, csak a szükséges információk begyűjtésére koncentrált. A nevezések megadásán túl, a rendszeren keresztül foglalhatók az esemény nyújtotta szolgáltatások, melyek a versenyzőkkel érkező családtagok és kísérő személyek részére is igényelhetők. A kísérő személyek részére megvásárolt csomagban foglaltak: ebéd a versenynapokon, bankett meghívó, shuttle busz használat, belépési jogosultság a versenyzői területre.

Online nevezni a KayakFirst ICF Masters Kajak-Kenu Gyorsasági Világbajnokságra ide kattintva lehet.

Szeretnél páros vagy négyes hajóban indulni, de nincs párod? Az online felület segítségével könnyen találhatsz magadnak párt. A páros és négyes versenyszámok nevezésekor a rendszer listázza az összes regisztrált versenyzőt. A listából kiválasztott versenyző, feltételesen megjelenik a létrehozni kívánt hajóegységben. Amennyiben a meghívott versenyző visszaigazolja részvételi szándékát a létrehozott hajóegységben, az egység összeállt.

Meddig lehet regisztrálni?

A nevezési és regisztrációs határidők betartására ezúton is szeretném felhívni a résztvevők figyelmét. Az online rendszer egy automatikus beállításnak köszönhetően nem teszi lehetővé a határidőn túli regisztrációt és nevezést. Regisztrálni és szolgáltatásokat foglalni július 19-ig lehet. A regisztrációt és a foglalásokat a fizetéssel lehet véglegesíteni, melynek határideje szintén július 19. Határidőn túl a rendszerben új regisztrációt vagy foglalást érvényesíteni nem lehet. A fizetési határidőig kiegyenlítetlen számlával rendelkező regisztrációkat törli a rendszer.

A felületen július 19-ig minden foglalás szabadon módosítható, amennyiben az nem került véglegesítésre fizetéssel. Fizetést követően a foglalások nem módosíthatók. Július 19-ei határidőig beérkezett és fizetéssel érvényesített foglalások paraméterei és a nevezések augusztus 19-ig továbbra is módosíthatóak.

Helyszínen van-e lehetőség a nevezésre?

Helyszínen nagyon kivételes esetben fogadunk el nevezést, extra adminisztrációs költség ellenében, és csak abban az esetben, ha az a nevezés nem jár a versenyműsor módosításával, tehát nem kell az új nevezés miatt új előfutamot hozzáadni a versenyműsorhoz.

Mennyibe kerül és mit tartalmaz a versenyzői részvételi díj?

A részvételi díj 2019. évi MKKSZ versenyzési engedéllyel rendelkező versenyzők részére kedvezményesen 30.000,- Ft / fő. Kedvezményes díj csak a július 19-e előtt kiváltott engedéllyel érvényesíthető. Versenyzési engedély hiányában a részvételi díj teljes áron 42.500,- Ft / fő.

A részvételi díj tartalmazza: 5 versenyszámban történő indulást, ebédet a versenynapokon, meghívást egy fő részére a vacsorával egybekötött esti bankettre, pólót, érem díjazást, parkolást, valamint a shuttle busz használatot.

A verseny részletes kiírása ide kattintva olvasható.

Légy részese a sikersztorinak és jelentkezz a versenyre!

Kiváló magyar kezdés az utánpótlás Eb-n

Különösebb meglepetés nélkül, a magyar versenyzők remek teljesítményével elkezdődött az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokság a csehországi Racicében.

Hír

Az 1000 méteres versenyekkel rajtolt a program csütörtökön délelőtt. A magyarok közül egyből a döntőbe jutott az ifiknél Csikós Zsóka (K1), a Majoros Mátyás, Nyerges Áron (K2) és a Kollár Kristóf, Hodován Dávid (C2) páros, valamint az U23-as korosztályban Béke Kornél (K1), a Koleszár Mátyás, Németh Viktor (K2) és a Lelovics Dávid, Bakó Tamás (C2) duó.

Ezen a távon a középdöntőben folytatja Szegvári Benedek (ifi K1), Békési Boldizsár (ifi C1), Fejes Dániel (U23 C1) és Posta Réka (U23 K1).

Az 500 méteres előfutamokat is megrendezték csütörtökön. Az ifiknél egyből döntős Máró Anna (K1), Majoros Mátyás (K1), a Mányi Zsófia, Boldis Csenge (K2), a Molnár Csenge, Csorba Zsófia (C2) és a Potoniec, Rugasi, Kulcsár, Csikós (NK4) egység.

Az U23-asoknál ugyancsak azonnal a fináléba jutott az előfutamból a Bíben Karina, Bakó Olga (K2) és a Bíben, Sólyom, Malcsiner, Katrinecz (NK4) hajó.

A középdöntőben bizonyíthat az ifiknél Molnár Csenge (C1), a Kiss, Balogh, Takács, Nyerges (K4) és a Kőszegi, Nagy, Békési, Palla (C4) négyes, az U23-asoknál pedig Katrinecz Rita (K1), Molnár Rebeka (C1), a Slihoczki Ádám, Kosics Ádám (C2), a Bónyai Regina, Kulcsár Dorina (C2) és a Szendy, Radics, Erős, Törköly (K4) egység.

Minden éremből jutott a magyaroknak

Három érmet nyertek a magyar kajak-kenusok a racicei korosztályos Európa-bajnokság szombat délelőtti 1000 méteres versenyein.

Hír

Csikós Zsóka kezdte az éremszerzést, az ifjúsági lányok kajak egyesének A döntőjében nagyon szép versenyzéssel, magabiztosan győzött, megszerezve ezzel a magyar válogatott első érmét.

A férfiak ugyanezen számában az U23-as korosztályban Béke Kornél is kiválóan kajakozott, ez pedig a harmadik helyre volt elég.

A szombati nap harmadik magyar érmét a Majoros Mátyás, Nyerges Áron ifjúsági duó szerezte, amely K2-ben ezüstérmes lett.

A Koleszár Mátyás, Németh Viktor (K2 U23) páros a negyedik, Posta Réka (K1 U23) az ötödik, Fejes Dániel (C1 U23) és a Lelovics Dávid, Bakó Tamás (C2 U23) kettős egyaránt a hatodik, a Kollár Kristóf, Hodován Dávid (C2 ifi) egység pedig a nyolcadik helyen zárt.

„Összességében teljesen elégedett vagyok, eddig sokkal jobb eredmények születtek, mint tavaly. Nagyon örülünk annak, hogy a közvetlen második vonalunk meg tudta méretni magát a nemzetközi porondon, és helyt is álltak eddig – kezdte az értékelést Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány, utalva arra, hogy több számban nem a válogatók győztesei indultak az Eb-n. – Csikós Zsóka fantasztikus győzelme mellett Béke Kornél harmadik helye nálam igazi szenzációnak számít, de nagyon nagy dolog a Majoros, Nyerges páros ezüstérme is. Eddig úgy tűnik, hogy

nagyon jó döntés volt ezeket a gyerekeket hozni az Eb-re,

az ő szereplésükkel fel tudjuk mérni a nemzetközi mezőnyt, és tudunk kalkulálni, hogy az első vonalba tartozó versenyzőink mire számíthatnak majd a világbajnokságon. Remélem, hogy a 200 és az 500 méteres távokon is hasonló eredményeket fogunk hozni.”

A délutáni 200-as középdöntőből az ifista Máró Anna futamgyőztesként jutott a fináléba K1-ben. Szintén A döntős Orosz Adrienn (U23 K1) és a Horányi Dóra, Mile Sára (ifi C2) páros. B döntős Vigassy Barnabás (ifi K1) és Kőszegi Milán (ifi C1). Nem jutott viszont tovább a sprinttávon Molnár Csenge (ifi C1), Nikodém Patrik (U23 K1) és Némedi Konrád (U23 C1).

Vasárnap a két rövidebb táv döntőivel zárul az Eb.