Három szám, hat érem a maratoni Eb-n

Szombaton az egyes versenyekre került sor a trencséni maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon. A nőknél Csay Renáta győzött, Folláth Vivien a második helyen végzett, a kenusoknál Csabai Edvin ezüst-, Varga Dávid bronzérmet szerzett. Hasonlóképp alakult a verseny a férfi kajakosoknál: Salga István második, Jámbor Attila harmadik lett.

A nők versenyében a két magyar lány a verseny elejétől kezdve az élre állt, sokáig Folláth vezetett, ám a negyedik kör után Csay meglépett, és biztos győzelmet aratott. A kenusoknál sokáig Csabai vezett és Varga állt a második helyen, ám a címvédő Rus az utolsó körre beleerősített. Csabai hajója ráadásul az utolsó előtti futószakaszt megelőzően felfutott egy farönkre, és felborult, versenyzőnk pedig a hideg víztől lemerevedett. Rus végül majd egy perccel Csabai előtt ért a célba a 28,4 kilométer teljesítése után.

Szombaton délután került sor a férfi kajakosok versenyére, és a forgatókönyv a várakozásoknak megfelelően alakult. Eleinte egy nagyobb boly húzott el a mezőnytől, amely az utolsó körre három főre olvadt – közte két magyarral. Salga István és Jámbor Attila mellől Manuel Busto az utolsó métereken lépett meg, és aratott újabb győzelmet.

– A hat érem csodálatos, és az egy arany mellett én az ezüst- és bronzérmeket is sokra értékelem – mondta Borsodi Géza szakágvezető. –  Csabai Edvint sajnálom, hogy vis maior miatt nem tudta a végén megszorítani Rust, Csay Reni arany és a fiatal Varga Dávid bronzérme pedig kiemelkedő teljesítmény.

Vasárnap valamennyi szakágban a páros döntőket rendezik.

Férfiak
K-1: Manuel Busto (spanyol) 2:28.28, 2. Salga István 2:28.29, 3. Jámbor Attila 2:28.37. C-1:  1. Radoslav Rus (szlovák) 2:19.33, 2. Csabai Edvin 2:20.37, 3. Varga Dávid 2:21.16.
Nők
 K-1: 1. Csay Renáta 2:16.00, 2. Folláth Vivien 2:17.50, 3. Barbara Przybylska (lengyel) 2:20.04.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók