Három arany- és hét érem 200 méteren

Hengereltek csapataink a poznani sárkányhajó világbajnokság harmadik napján. A 200 méteres versenyek során összességében hét érmet nyertek egységeink - a masters korosztályban három győzelem született.

„Most jön a mi napunk!” – így hangolt még péntek este Kovács Gábor, a sárkányhajó szakág vezetője a szombati 200 méteres finálékra. A szakember nem tévedett: összesen hét érmet szereztek versenyzőink, a masters korosztály képviselői három arany- és egy ezüstérmet, míg a felnőttek két ezüstöt és egy bronzot nyertek.

„Nagyon eredményesek voltunk a húsz üléses hajók között. Hogy miért pont kétszáz méteren értünk el ilyen sikereket? Mert a bajnoki sorozatban a rövid távon vetélkednek csapataink, erre készülnek egész évben, és ez most itt Poznanban kamatozott” – folytatta Kovács.

A nap és talán az egész világbajnokság eddigi legfölényesebb győzelmét Reményi Péter vegyes csapata érte el a tíz üléses hajók között: az egység egy hajóval nyerte meg a számot, több mint két másodperccel voltak gyorsabbak a németeknél.

„Úgy tűnik, jót tett nekünk, hogy csütörtökön győzelem nélkül kezdtük a világbajnokságot, mert azóta megtáltosodtak a versenyzőim, a mai szereplésük minden várakozásomat felülmúlta. A szezon során rengeteget gyakoroltuk a rajtot, és ezen a világbajnokságon egyetlen egyszer sem hibáztunk a rajtban. Most is ez hozta meg a sikerünket” – mondta Reményi Péter, aki bízik benne, hogy 2000 méteren is hasonlóan jó produkcióra lesznek majd képesek.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók