Hárman már aranyérmesek a Graboplast Kupán

A május 16-18. között zajló győri maraton országos bajnokságon a legkisebbektől egészen a masters korosztályig mindenki vízre száll, a háromnapos verseny alatt nyolcvankilenc rajtot lőnek el az indítóbírók. Pénteken csupán három futam került megrendezésre: a felnőtt férfi és női kajakosok, valamint a kenusok versenyszáma.

Elsőként a leggyorsabb hajóegység, a férfi kajakosok rajtoltak el 29 sportolóval. Az öt kör alatt megteendő 36 kilométert 5 futás nehezítette, és a valóban emberpróbáló küzdelmet végül Salga István nyerte, megelőzve a második helyen célba érő Jámbor Attilát és a bronzérmes Kulifai Tamást.
A férfiak után öt perccel a hölgyek indultak, méghozzá 12-en a négy futással megspékelt 28 kilométernek. Itt az aranyérmet Kollár Judit nyakába akasztották, a dobogó második fokára Folláth Vivien állhatott, míg a bronz Bara Alexandrának jutott.
A kenusokra is hasonló megpróbáltatások vártak, a 28 kilométernek 16 versenyző vágott neki. Leggyorsabban Györe Attila teljesítette a távot, mögötte Kövér Márton és Kiss Tamás érkezett célba.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók