Hajszálra a dobogótól Wildalpenben

A hétvégén az ausztriai Wildalpenben rendezett Európa Kupán tartották meg a magyar raftingosok Európa-bajnoki és első világbajnoki válogatóversenyét. A női mezőnyben a Rafting Ladies, a férfiaknál az UTE-Raft Team A csapata érte el a legjobb eredményt.

Hír

Az előkelő kilencedik helyet szerezte meg összetettben az UTE-Raft Team A csapata a hétvégi wildalpeni Európa Kupán, ami azért is nagy szó, mert harminc egység közül sikerült a Top10-ben zárnia a Takács Máté, Simon András, Ódor Csaba, Fodor Szabolcs összetételű négyesnek, amely ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát a májusi szlovéniai kontinensviadalra. Az UTE-Raft Team B csapata sem vallott szégyent 14. helyével, Markovics András, Szigeti Péter, Kovács Zoltán és Király Dávid ráadásul jobban abszolválta a sprint és H2H versenyszámot, mint az összetettben élen záró A-legénység.

„Ügyesek voltak, sikerült jobb nyomvonalat találniuk – mondta Fodor Szabolcs az A egység csapatkapitány -, viszont a folytatásban már mi voltunk eredményesebbek, a szlalomban és a DR-ben is sokat jelentett a rutinunk, utóbbi számban pedig épphogy csak lemaradtunk a dobogóról. Az Európa-bajnokságon az A egység szerepel és elsősorban a H2H-ra, valamint a downriverre élezzük a formánkat.”

A férfiaknál még egy csapat, a Hedonisták is rajthoz állt, ők az összetett verseny 22. helyét szerezték meg.

A nőknél is három magyar egység szerepelt, a legjobban a Rafting Ladies (Egedy Nóra, Pásztorné Szakállas Éva, Rozs Bettina, Berekalli Éva) szerepelt, amely 13 egységből a kilencedik helyet szerezte meg (legjobb eredményük a szlalomban elért 6. hely volt), a Hungaroraft csapata (Fórizs Réka, Perl Anna, Süveges Lilla, Ölschléger Beatrix) a 10. (H2H-ben az elődöntőbe jutottak), az Alpes Rafting Ladies (Lakner Zita, Román Petra, Vituska Ildikó, Velenszki Marianna, Zakar Edina) pedig a 12. helyen zárt. Ezzel az eredménnyel a Rafting Ladies és a Hungaroraft csapata kvalifikált a kontinensviadalra.

A világbajnokságot novemberben különleges helyszínen, az Egyesült Arab Emírségekben, Al-Ainban épített pályán rendezik meg.