Hajószakadtáig küzdöttek

Helyt álltak a magyar hajók az idei rafting Európa-bajnokságon. A férfiak a 11., női B csapatunk a 10., míg A egységünk a 12. helyen fejezte be az összetett versenyt.

Nagy reményekkel vágtak neki a szlovéniai rafting Európa-bajnokságnak csapataink, ám az elmúlt évek éremszerzései helyett ezúttal nem sikerült a legjobbak között zárni egységeinknek. Férfi csapathajónk sprintben a 16. lett, a Head to Head számban már az első körben kiesett, szlalomban és down riverben is egyaránt a 9. helyet kaparintotta meg. Utóbbi versenyszámban remélték a legtöbbet versenyzőink, ám a Kvrk folyón hiába tanulták be a pályát a pénteki edzésnapon, 15-20 centit csökkent szombatra a vízállás, s így hat-nyolc helyen fel is akadtak a hajóval.

„A legrosszabbul egyébként az egyes számú lánycsapatunk járt, a folyó apadása miatt kiszakadt a hajójuk egyik ballonja, de hősiesen teljesítették a távot, és még így is maguk mögé utasítottak egy csapatot” – adott helyzetjelentést Patyi Melinda szakmai koordinátor.

És ha már a lányokra rátértünk. Sprintben az A egységünk 11., a B csapat a 12. helyen zárt, Head to Headben a férfiakhoz hasonlóan már az első körben elbúcsúztak, majd jött a szlalom amelyben egy rossz bírói döntés miatt A egységünk a negyedik hely helyett a 9. lett, míg a B csapat a 10. helyet szerezte meg. Downriverben pedig a B csapat a 10. lett, az A-sok pedig megélték a már fentebb említett hajószakítást.

„A verseny elején az áradások miatt az ígért két edzésnap helyett csak egyszer tudtak a pályára menni versenyzőink, ami a mi esetünkben egyáltalán nem mindegy. Az időjárás sem volt túl kegyes, volt olyan nap, amikor jégeső is esett, de szerencsére ebédidőben jött a vihar, így csak fél órával csúsztak el az aznapi futamok. Az adott körülményekhez képest most a maximumot hozták csapataink, nincs miért szégyenkezni, hiszen Magyarországon nincs lehetőség gyakorolni ezekre a versenyekre. Mégis az elmúlt évek eredményei, a világ- és Európa-bajnoki érmek azt mutatják, hogy sikeresek tudunk lenni ebben a szakágban is. A szezon így kezdődött, de még nincs vége, vár csapatainkra a második világbajnoki válogató és Abu Dhabiban a világbajnokság” – értékelt Patyi Melinda.

Férfi válogatottunk: Fodor Szabolcs, Simon Ádám, Odor Csaba, Kovács Zoltán, Takács Máté

Női A válogatottunk: Berekalli Éva Anna, Egedy Nóra, Nagy-Rasztóczky Eszter, Pásztorné Szakállas Éva, Rozs Bettina

Női B válogatottunk: Fórizs Réka, Süveges Lilla, Ölschléger Beatrix, Perl Anna, Patyi Melina

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók