Hajdu Jonatán nyert a Kanal Sprinten

Sprintereink remekeltek Németországban. Hajdu Jonatán nyert, Birkás Balázs a második helyet szerezte meg a potsdami Kanal Sprinten. Fekete "Feteke" Ádám a hetedik lett.

Hajdu Jonatán legyőzte Sebastian Brendelt! Igaz, nem Brendel távján, 1000 méteren, hanem a németek kedvenc városi rövid távú versenyén, a potsdami Kanal Sprinten. A viadalt a város központjában, egy szűk csatornában rendezik meg, a táv 150 méter, amelyet KO-rendszerben teljesítenek. Fekete Ádám (aki ezúttal Feteke Ádám néven állt rajthoz) már az elején elbúcsúzott, ő nem egy sprinter alkat, ahogy fogalmazott: “Jó volt, csak mire belejöttem, már vége volt a távnak.”

Hajdu Jonatán és kajakos világbajnokunk, Birkás Balázs azonban bekerült a döntőbe. A Dunaferr kenusa az első helyen zárt, a szegedi Birkás Balázs pedig kikapott a németek legendájától, Ronald Rauhétól.

“Stefan Kirajjal kezdtem a versenyt, talán a legerősebb ellenfél volt, vele mentem a legszorosabb futamot is, nagy meccset vívtunk a vízen. Utána a négy közé jutásért Jan Vandrey következett, ellene már mentem a tavalyi Eb-n Moszkvában, és most is viszonylag szoros volt köztünk a verseny. A középdöntőben Kretschmert győztem le egy nagyon jó rajttal, ahogyan a döntőben Brendelt is. Persze a történethez hozzátartozik, hogy a Brendel a párostársával Vandrey-jel középdöntőzött. Vandrey beborult, s utána beborította Brendelt is. Szóval, jó volt a hangulat.”

Birkás Balázs rögtön egy nagyágyúval, a francia Beaumont-tal kezdett és irgalmatlan szoros volt az összecsapásuk.

“Mindössze egy századdal nyertem, látványos volt visszanézni rögtön a futam után a célfotót. Egyszerre rúgtuk be a hajót, épphogy becsúsztam elé. Utána a németek U23-as versenyzőjével, majd a szerb Marko Dragosavljeviccsel folytattam a versenyt, a döntőben pedig Ronald Rauhe következett. A közönség imádta Ronyt, jó érzés volt vele menni, visszafelé végig vastapsot kaptunk” – idézte fel a versenyt Birkás Balázs.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók