Győrben jártak olimpiai bronzérmeseink

Pénteken, a maratoni világbajnokság felkészülésének finisében a Győrött edzőtáborozó versenyzőket látogatta meg Ludasi Róbert mesteredző és olimpiai bronzérmes tanítványai, Kozmann György és Kiss Tamás.

A szeptember 20-tól, a csehországi Tynben sorra kerülő maratoni világbajnokságra készülő négy kenusból hárman az év nagy részében Kozmannal és Kissel egy csapatot alkotnak. Közülük Csabai Edvin idén is duplázik, az egyes mellett Györe Attilával alkotott párosuk próbál ismét élre törni. A szakágban újoncnak számító Korisánszky Péter Gilányi Zsolttal teszi meg a 28 kilométert.

– A fiúk egész évben együtt edzenek, csak a célegyenesben válik külön a gárda. Mi egy hónapot töltünk Győrben a vb előtt, hiszen itt ideális feltételek között tudunk tréningezni. A kenusok mellett itt vannak a kajakosok is, a női szakág versenyzői kiváló edzőpartnerek – mondta Reményi Péter, a maratoni kenus szakág edzője.

A Kozmannal jó barátságban lévő Csabai Edvin Csehországban tizenötödik világbajnoki címét szeretné megszerezni, miután egyesben négy-, míg Györe Attilával párosban kilencszeres bajnoknak tudhatja magát, ráadásul a kettes 1999 óta veretlen.

A csapathajóban Csabai és Györe igazán méltó edzéspartnerekre talált Faldum Bereniké és Csay Renáta személyében. Csay idén tavasszal adott életet második gyermekének, ennek ellenére remek formában készül a jövő hétvégi regattára.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók