Graboplast Kupa, Kajak-Kenu Maraton Magyar Bajnokság

A hagyományokhoz híven, 2008. május 16-18. között – immár 15. alkalommal - Győr ad otthont a hazai kajak-kenu sport egyik legnagyobb létszámú versenyének. Reméljük a vízállás, ami jelenleg szinte optimális, nem zavarja majd a verseny lebonyolítását és bízunk abban is, hogy az időjárás kegyes lesz a versenyzőkhöz, kísérőkhöz és a kilátogató nézőkhöz

A Graboplast Kupa, Maraton Magyar Bajnokság az egyetlen olyan verseny a sportágban, ahol egy rendezvény keretén belül a legfiatalabb gyermek korosztálytól az ifjúságiakon és a felnőtteken keresztül egészen a mastersekig, minden korosztály képviselteti magát, így a három nap folyamán, összesen 89 szer hangzik majd el a rajt vezényszó.

Az idei bajnokságra 59 hazai és 1 bécsi egyesület, összesen 1680 versenyzőjének nevezése érkezett. Ez a szám évről-évre növekszik, így ismét rekordnak számít.A verseny központi helyszíne a győri Aranypart I. szabadstrand, ahonnan a rajt, a cél és a maratoni kajakozás-kenuzás sajátossága, a futószakasz is nyomon követhető, valamint itt kerül majd sor az eredményhirdetésekre is.A versenypálya a szokásoknak megfelelően a kajak-kenu víziteleptől indulva, a Mosoni-Dunán kerül kijelölésre. Korosztálytól függően, 5 és 36 km közötti távot teljesítenek a versenyzők. A felnőttek 5, az ifjúságiak 3 kört eveznek meg, miközben minden körben teljesítenek egy futószakaszt.

A verseny pénteken 15.00 órakor, a felnőttek egyes versenyszámaival indul.Szombaton és vasárnap 9.00 órakor kezdődnek a futamok és egészen késő délutánig tartanak.

Fontos megemlíteni, hogy mint mindig, most is sokat köszönhetünk mindazoknak a támogatóknak, akik segítenek a bajnokság sikeres megrendezésében. Külön szeretnénk kiemelni a névadó Graboplast Zrt. egész éves, valamint Samsung Electronics Magyar Zrt, külön erre az eseményre vonatkozó támogatását. A Samsung a verseny helyszínén mobiltelefonos érdekességekkel, feltöltési lehetőségekkel szolgál majd az érdeklődők számára.Ebben az évben még két alkalommal lesz Győrben maratoni kajak-kenu verseny. Mindkettő augusztusban, a felnőttek válogatója a hó elején, míg az ifjúságiaké a hónap végén.

A rendezők kérik mindazoknak, különösen a horgászoknak, motorcsónakosoknak a megértését és türelmét, akiknek esetleg kellemetlenséget okoznak a verseny lebonyolítása során. A hétvégén a futamok idejére a Hajózási Hatóság hajózási zárlatot rendelt el a Mosoni-Duna győri szakaszára.Végül szeretnénk közhírré tenni, hogy elindult a kajak-kenu szakosztály honlapja, ahol naprakész információk, képek találhatók mindennapjainkról. Elérhetőségeink:  web: http://www.gyorivizisport.hu/         e-mail: gyorivizisport@t-online.hu

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók