Futótábor volt Vinyén

Csapatépítő futótábort rendeztek a hétvégén a Felső Duna – Észak-nyugat magyarországi régió kölyök korosztályának Vinyén.

Hír

A táborra meghirdetett 42 hely gyorsan betelt, érkeztek sportolók Győrből, Körmendről, Lábatlanból, Nyergesújfaluról, Oroszlányból, Tatáról és Törökbálintról.  A tábor célja elsősorban a csapatépítés, élményszerzés volt, így nem volt eredményelvárás a jelentkezések során, a szervezők igyekeztek azoknak is lehetőséget biztosítani, akik eddig nem vettek részt hasonló táborokban.

Pénteken a kora délutáni futóedzés után ismerkedős játékon vettek részt a gyerekeknek, majd a vacsorát követően Kammerer Zoltán olimpiai bajnokot faggatták a gyerekek a mini kajakban töltött évekről, borulásokról, első versenyekről, olimpiai aranyakról.

Szombat délelőtt egy 14 kilométeres túrát tett a csapat a csodálatos Cuha-Völgyben, délután pedig játékokkal tarkított futóedzésen vettek részt a gyerekek, amit egy futóverseny zárt. A versenyt Almási Lili (Tatai Hódy) és Schwarz Jani (Graboplast Győr) nyerte meg. A vacsorát követően ismét csapatépítő játékot rendeztek a gyerekeknek, a résztvevők Nasa túlélőjátékát oldották meg.

Vasárnap délelőtt még egy 8 kilométeres futás volt a program, majd az ebédet követően élményekkel gazdagodva, jókedvvel tértek haza a gyerekek.

Dobogón a magyarok a Dusin

Boros Adriánék és Czéllai Zsófiáék a második, Kiszli Vandáék pedig a harmadik helyen végeztek a Dél-Afrikában rendezett Dusi Marathonon.

Hír

A világ egyik legveszélyesebb kajakversenyének harmadik, utolsó napján 36 kilométert kellett kajakozva és futva megtennie a mezőnynek. Boros Adrián és dél-afrikai társa, Carl Foscher másodikként vágott neki a szombatnak, de nem tudta ledolgozni a hátrányát a világ legjobb maratoni kajakosainak tartott Hank McGregor, Andy Birkett egységgel szemben.

Vegyes párosban Czéllai Zsófia a helyi Brandon van der Walt oldalán két nap után szintén a második helyen állt, és sikerült is megtartania ezt a pozíciót.

Női párosban Kiszli Vanda az ugyancsak dél-afrikai Jenna Warddal szintén a dobogón végzett, ők harmadikként zártak.

Rövidesen a helyszínről jelentkezünk exkluzív anyagokkal, addig is az utolsó nap teljes felvétele:

Drámai hajrá a Dusin

Továbbra is remekül szerepelnek a magyarok a világ egyik legveszélyesebb kajakversenyén, a Dél-Afrikában zajló Dusi Marathonon.

Hír

A nyitónap után a második napon 43 kilométer várt a mezőnyre. A péntek pedig így indult Dél-Afrikában:

A férfi párosoknál Boros Adrián a dél-afrikai Carl Foscherrel egy hajóban három másik kettőssel szinte együtt ért a célba. Hivatalosan Borosék másodikként végeztek a világ legjobbjainak tartott Hank McGregor, Andy Birkett egység mögött.

A női párosok versenyében a csütörtökihez hasonlóan a harmadikként zárta a napot Kiszli Vanda a dél-afrikai Jenna Warddal a Jordan Peek, Cana Peek és a Bridgitte Hartley, Christie Mackenzie kettős mögött.

A vegyes párosoknál a második helyről várta a napot Czéllai Zsófia és Brandon van der Walt, a magyar, dél-afrikai kettősnek sikerült ledolgoznia valamennyit hátrányából, és továbbra is a második helyen áll.

Rövidesen jelentkezünk a helyszínről is tudósítással.

Boros Adrián még az első nap után nyilatkozott stábunknak:

A szombati zárónapon 36 kilométer vár a mezőnyre.