Fiataljaink maratoni esélyei

Szeptember 20-21-én, Tynben rendezik a maratonisták ez évi fő versenyét, a világbajnokságot. Tizennégy ifjúsági versenyző képviseli hazánk színeit a cseh város regattáján. Az utánpótláskorú kenusoknak és kajakosoknak 21 kilométert kell evezniük, amit öt futószakasz tesz látványosabbá a nézők, illetve nehezebbé a sportolók számára. A rajtokat reggel kilenc órától lövik el, a felnőtt számok előtt. Kenu párosban nem rendeznek futamot.

A fiataloknak nagy segítséget jelentett, hogy Győrben, a felkészülés alatt együtt dolgozhattak a felnőtt válogatott tagjaival, hiszen így sok tapasztalatot, esetleg fondorlatot elleshettek az idősebb korosztálytól. Sokan közülük a csehországi viadal után egyből mennek Szegedre, hogy ott az EORV-n ismét rajthoz álljanak, ám már csak 500 vagy 1000 méteren.

Az idei csapatból már jó néhányan indultak egy éve a vb-n, de sok az újonc is. Havas Eszter tavaly második lett, bízom a mostani jó szereplésében is. Gutyina Kinga és Tóth Dzsenifer 2007-ben rendkívül peches volt és úgy lett negyedik, most remélem gond nélkül végig tudnak menni és dobogós helyen végeznek. Hamar Péternek se ez az első maratoni versenye, szép lenne tőle az éremszerzés. Kiemelkedő Farkasdi Ramóna és Georgoupoulou Alexandra teljesítménye, hiszen ők serdülőként kvalifikálták magukat. 3-4 érmet várok a csapattól, ha arany is lenne közte, akkor boldog lennék- mondta Weisz Róbert, az ifi válogatott kapitánya.

A magyar csapat

Kenu
C1: Lantos Ádám (Graboplast Győr)
       Takács Timót (Graboplast Győr)

Kajak

Nők
K1: Havas Eszter (Váci Hajó)
       Groholy Orsolya (KSI)
K2: Gutyina Kinga, Tóth Dzsenifer (KSI)
       Georgoupoulou Alexandra, Farkasdi Ramóna (Graboplast Győr, Göd)

Férfiak
K1: Hamar Péter (Göd)
       Noé Milán (Váci Hajó)
K2: Holicza Péter, Máthé Gábor (Váci Hajó, KSI)
       Boros Adrián, Bucher Barnabás (Váci Hajó, Allois Dallmayr Tolnatext)

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók