Fiatal sportolókat támogat a Kolonics Alapítvány

Ipacs Endre kezdeményezésére festmény készült a 2008-ban elhunyt kenus legendáról, Kolonics Györgyről. A képet Fülöp Miklós kortárs festőművész készítette Tumbász Hédi 2005-ös zágrábi világbajnokságon készített fényképe alapján. A festményt a Kolonics György Alapítvány árverésre bocsátotta, amelyből több mint egy millió forint gyűlt össze, s ezt most jó ügyre, fiatal sportolók támogatására fordítja.

Pályázat
Hír

Korábbi és jelenlegi sportolók, olimpiai és világbajnokok, sportvezetők, szakemberek, a kajak-kenu sporthoz több szállal is kötődő cégvezetők és magánemberek tettek felajánlásokat Fülöp Miklós kortárs festőművész Kolonics Györgyről készült művére. A harminc felajánló összesen 1 065 000 forintot adományozott, amelyet most jó ügyre fordít a Kolonics György Alapítvány.

A kuratórium pályázatot írt ki olyan 15 és 18 év közötti versenyzők számára, akik kiemelkedő verseny és tanulmányi eredményekkel rendelkeznek, és szociális vagy családi helyzetük alapján valódi segítséget jelent számukra az alapítvány által nyújtott támogatás. A kuratórium mind a négy szakágból 1-1 sportoló felkészítését segíti, a támogatásokat edzőtáborozásra, sporteszközök vagy táplálék-kiegészítő vásárlására fordíthatják a fiatal versenyzők.

A pályázat beadási határideje: 2017. január 31.

A pályázat forrását képező felajánlásokat az alábbi személyek és szervezetek adományozták, amelyért külön köszönet Kárai Péternek az összefogás kezdeményezőjének és az alábbi felajánlóknak:

Apáthy Endre, Botond Balázs, Csabai Edvin, Dervarics Attila, Doma Gergő, dr. Bácskai János, dr. Molnár Mária, Faludy András, Foltán László (ifj.), Hüttner Csaba, Hüvös Viktor, Ipacs Endre, Juhász András, Juhász Gábor, Kálmán Tibor, Kárai Kázmér, Kárai Péter, Kárász Anna, Kiss Tamás, Kovács László, Kozmann György, Németh Szabolcs, Petrovics Kálmán, Rechnitzer Zoltán, Reisz Attila, Schmidt Gábor, Sík Márton, Slisz Béla, Storcz Botond, Szemán Róbert, Tótka Sándor, Trebitsch András, Vajda Attila, Zsidi József

Pályázati kiírás:

Pályázat Alapítvány

Bravúros döntőbe jutás ifi kenusainktól Duisburgban

Remek versenyzéssel bejutott a döntőbe a Nagy Bianka, Molnár Csenge kettős a női kenu párosok mezőnyében a Duisburgban zajló Világkupán.

Hír

Az ifjúsági korú magyar páros középdöntőjében harmadik lett 500 méteren, így a fináléba került az új olimpiai számban. A mezőny rendkívül erős, az oroszokat leszámítva ott vannak a kínaiak, a kanadaiak és a németek is a világ élvonalából.

Pénteken még két magyar ült hajóba, kajak egyesben a főleg 200-on versenyző Apagyi Levente 500-on középdöntőbe jutott a selejtezős harmadik helyével, míg Varga Márk ugyanitt nyolcadik lett futamában, így kiesett.

A főleg fiatalokkal érkezett magyar csapat fő célja Duisburgban, hogy a szegedi és a németországi Világkupa után megtalálja a megfelelő összeállítású férfi kajak négyest – ez a szám szombaton rajtol az előfutamokkal.

Duisburgban folytatódik a négyesek versengése

Kiemelkedő eredményt ért el vasárnap a férfi kajak négyesek olimpiai távján a magyar válogatott. A mieink tavaly K-4 500 méteren nem jutottak be a világbajnoki döntőbe, azonban Szegeden mindkét egységünk a dobogóra állhatott a világkupán. A két kiváló magyar négyesben „sorcsere” történt, a hétvégén a két hajó új összeállításban mérheti össze tudását többek között a világbajnok német hajóval.

Arany párosban, biztató előfutamok négyesben

Magyar aranyérem született a férfi kajakosok 200 méteres páros versenyében a duisburgi Világkupán. Négyeseink is remekül mentek az előfutamokban.

Hír

Kisebb meglepetésre a fiatal Apagyi Levente és Csizmadia Kolos nyerte a sprintszámot. „Olyan ellenfeleik voltak, mint az orosz páros, amelynek egyik tagja olimpiai bajnok volt Londonban.

Nagyon nagy eredmény ez Leventééktől, sokat dob majd ez a pályafutásukon”

– mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A duisburgi Világkupa magyar szempontból az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye, a férfi kajak négyesek 500 méteres versenye az előfutamokkal kezdődött meg, ahonnan az elsők automatikusan a döntőbe jutottak. A Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István egység meg is nyerte futamát az abszolút legjobb idővel, így készülhet a döntőre, míg a Mozgi Milán sztrókolta, Balaska Márk, Birkás Balázs és Somorácz Tamás alkotta hajó második lett a világbajnok német hajó mögött, ezzel a vasárnap délelőtti középdöntőben folytatja.

„Nagyon magabiztos volt mindkét egységünk, elégedett vagyok velük. Sanyiék nagyon simán nyerték a futamukat, a másik hajó pedig útközben saját maga úgy döntött, hogy Márk helyett Milán fog sztrókolni, mert

szerintük így a legtökéletesebb a hajó.

Meglátjuk, hogy a középfutamban majd ki foglalja el az első beülőt” – nyilatkozta Hüttner Csaba.

A rendkívül fiatal Nagy Bianka, Molnár Csenge páros az új olimpiai szám, a C2 500 m döntőjében a kiváló, ötödik helyen zárt.