Felsőfokú sportszakember képzések

Felkerültek a felvi.hu és a Testnevelési Egyetem (tf.hu) oldalára a sporttudományos képzésekkel kapcsolatos felvételi információk.

Tisztelt Egyesület Vezetők!

 

Felhívom a figyelmeteket, hogy a napokban felkerültek a felvi.hu és a Testnevelési Egyetem (tf.hu) oldalára a sporttudományos képzésekkel kapcsolatos felvételi információk.

Jó hír, hogy hosszú idő után ismét különvált a testnevelő tanár és az edző képzés, így az edzői szakra vonatkozó felvételi követelmények megváltoztak, könnyebbek lettek (nincs szükség emelt szintű testnevelés érettségire).

Kérem, egyesületetekben tájékoztassátok azokat a sportolókat, edzőket, akiket az alábbi képzések, továbbtanulási lehetőségek érdekelhetnek.

Az egyes szakokon biztosítva lesznek állami ösztöndíjas helyek és emellett az MKKSZ az idei évben is tervezi a Granek István Tanulmányi Támogatási Program pályázati kiírását.

Külön kiemelem, hogy a BSc edző képzésen az egyes világversenyeken eredményes versenyzők és edzők mentesülnek a sportági felvételi és gyakorlati vizsgák alól.

 

Alapképzésen két szak indul:

BSc Edző – információk: http://www.tf.hu/felvetelizok-kepzeseink/bsc-szakok/bsc-edzo

BSc Sport- és rekreációszervezés – információk: http://www.tf.hu/felvetelizok-kepzeseink/bsc-szakok/bsc-sport-es-rekreacioszervezes

 

Mesterképzésen négy:

MSc szakedző – információk: http://www.tf.hu/felvetelizok-kepzeseink/msc-szakok/msc-szakedzo

MSc Sportmenedzser – információk: http://www.tf.hu/felvetelizok-kepzeseink/msc-szakok/msc-sportmenedzser

MSc Rekreáció – információk: http://www.tf.hu/felvetelizok-kepzeseink/msc-szakok/msc-rekreacio

MSc Humánkineziológia – információk: http://www.tf.hu/felvetelizok-kepzeseink/msc-szakok/msc-humankineziologia

 

A linkre kattintva tájékozódhattok az egyes szakokról és az azokhoz tartozó felvételi követelményekről, a mellékletben található dokumentum a kajak-kenu sportági vizsgák témaköreit tartalmazza.

 

A felsőoktatási felvételi jelentkezési határidő 2017. február 15.!

 

Üdvözlettel

 

Csabai Edvin

elnök

Kolonics György Alapítvány

+36 30 8945551

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók