Felhőkarcolók tövében versenyeznek olimpiai reménységeink

Megérkezett Buenos Airesbe, az ifjúsági olimpiai játékok helyszínére, és túl van az első, ismerkedős napokon a magyar csapat.

Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány vezetésével Rendessy Eszter (kajak), Gönczöl Laura (kenu), Kiss Ádám (kajak) és Pálla Balázs (kenu) indul az Argentínában rendezendő miniolimpián, amelyen ezúttal külön fogják értékelni a síkvízi és a szlalom versenyeket.

„Az olimpiai falu az szép, színes nagy kavalkád, ahogy ez a sok különböző nemzetiségű sportoló megtölti. Szól a zene, megy a kispályás foci és mindenki beállhat, aki akar – kezdte a helyszíni beszámolót Makrai Csaba. – Az ablakokban, erkélyeken az ott lakók zászlaja van kitűzve. A szállásunk szűkös, az étkezés nem túl változatos, az étterem egész nap nyitva van, de mindig sokan vannak, és mindenért sorba kell állni. A versenyünk a belváros szívében, az üzleti központban, a felhőkarcolók tövében lesz. Egyébként a város hatalmas, egy itteni szerint az agglomerációt is beleszámítva több mint 10 millióan lakják. Ugyanakkor sok szép és nagy park van, ahol lehet sétálni.”

A szövetségi kapitány továbbá elmondta, hogy beállították a hajókat, és elkezdték az edzéseket, október 10-ig napi két edzéssel készülnek. A síkvízi versenyt, amelyben jóval nagyobb esélyünk van az éremszerzésre mind a négy szakágban, október 12-én és 13-án rendezik, míg a szlalomra október 15-én és 16-án kerül sor.

Az elindulás előtt beszélgettünk minden résztvevőel:

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók