Fel kell szívni magunkat a hazai Eb-re!

Párostársával, Máthé Krisztiánnal együtt az év férfi maratonista kajakosának választották meg Boros Adriánt. Kettősük ezüstérmet nyert az idei, kínai világbajnokságon, ám Boros jövőre szeretné ezt túlszárnyalni, és a Magyarországon rendezendő Eurpa-bajnokságon a dobogó tetejére állni.

Hányasra értékelnéd az elmúlt szezonodat egy egytől tízig terjedő skálán?
8-asra. Ez akkor lett volna 10-es, ha az Európa-bajnokságon, majd a világbajnokságon is aranyat tudtam volna nyerni. Nem volt egy rossz szezonom, de voltam már jobb formában is. Sajnos az Eb előtt beteg voltam, ami kivette az erőmet, és

ez az egész szezonra rányomta a bélyegét.

A világbajnokságon az sem segített, hogy küzdöttem az átállással, és keveset tudtam aludni.

Tervezel jövőre változtatni a felkészüléseden?
Szeretném ugyanazt az edzésmódszert tartani, de azt is szeretném, hogy javuljon Krisztiánnal a párosunk, ehhez pedig fel kell szednem egy-két kiló plusz izmot. Ő 12 kilóval nehezebb nálam, és mivel ő a tolóember, meg kell, hogy maradjon az ereje, nem fogyhat le hozzám.

Hogy néz ki a téli alapozás?
December 2-án elkezdtem, ugye későn lett vége a vb-nek, így a pihenő is eltolódott. Azóta nyomjuk a kondit, a futást, az ergopadot, mindent, amit szoktunk. Most egy darabig itthon készülünk, várhatóan február közepén megyünk majd melegvízi edzőtáborba, de azt még nem tudom, hogy hova és mennyi időre.

Mivel lennél elégedett jövő ilyenkor, ha ugyanilyen értékelésre kérnénk?
Jövőre hazai rendezésű Európa-bajnokság lesz, amire fel kell szívni magunkat.

Legalább egy aranyérmet szeretnék nyerni,

de talán a kettő sem irreális célkitűzés. Szerencsére közel van egymáshoz az Eb és a vb, így a jó formát át lehetne menteni a vb-re, amely egyébként Norvégiában lesz, tehát nem kell sokat utazni és az átállással sem kell megküzdeni. Akkor lennék elégedett, ha nem hátráltatna sérülés vagy betegség jövőre, és százszázalékot tudnék kihozni magamból.

Hogy telnek majd az ünnepek?
Általában meleg éghajlatra utazom karácsonykor, például Szingapúrba vagy Dél-Afrikába, de két évvel ezelőtt Balin töltöttem az ünnepeket. Most másként lesz, Ausztriába megyek síelni a családdal és a barátokkal, január elsején jövök haza, és másnap már folytatom is az alapozást.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók