Fejlesztés és születésnap Tiszafüreden

Megújult a fennállása 25. évfordulóját ünneplő City-Gas Tiszafüredi Kajak-kenu Sportegyesület, amely az EMMI és az MKKSZ által folyósított sportágfejlesztési támogatásnak, valamint önkormányzati hozzájárulásnak köszönhetően ettől a szezontól kezdve modern, energetikai szempontból korszerű létesítményekkel rendelkezik.

Huszonhét millió forintos támogatással megújult a City-Gas Tiszafüredi Kajak-kenu Sportegyesület, amely – bár 38 éve létezik a sportág Tiszafüreden – önálló jogi személyként 1991 óta van jelen a hazai vizeken, vagyis pontosan negyedszázados múlttal rendelkezik.

Dupla ünnepet élhettek át az egybegyűltek, akiket Újvári Imre, Tiszafüred polgármestere, a klub képviseletében pedig Virág Tibor köszöntött a születésnapi Csónakház-átadón.

„Tiszafüreden 2014 óta átfogó fejlesztési programot hajtunk végre, arra törekszünk, hogy mind oktatási, mind a sport és a turisztika területén térségi központtá váljunk. Különösen fontos számunkra a kajak-kenu sport, amelyet különböző eszközökkel próbálunk támogatni, nemrégiben az önkormányzat területét adtuk át az egyesület számára, amely sok tehetséges fiatal sportolót nevel. Fontosnak tartjuk, hogy a klub olyan szolgáltatást nyújt, amellyel kiszolgálja az itt élőket és amelynek rendkívüli a megtartó ereje” – árulta el Újvári Imre.

„Nagy nap ez a számunkra, hiszen látványos átalakuláson ment keresztül az egyesület. A huszonhétmilliós támogatásból huszonötöt az MKKSZ-EMMI közös sportágfejlesztési támogatásnak köszönhettünk, az önkormányzat pedig két millió forinttal járult hozzá a költségekhez. A fejlesztés során két épületünket is felújítottuk, új hőszigetelést, új nyílászárókat, sőt napelemes rendszert kaptak a házaink, amelyek a vízitelep teljes energiaszolgáltatását ellátják. Létesítettünk egy új konditermet, renováltuk a régit, sőt, lett egy 40×20 méteres füves sportpályánk is. Nagyon sokat jelent számunkra, hogy részesei lehettünk ennek a programnak, mivel így gazdaságosabbá tudjuk tenni a működésünket, a vízitelep a mai kornak megfelelő színvonalon tudja fogadni a sportolni vágyó gyerekeket, sőt, a bővítéseknek köszönhetően a befogadóképességünk is megnőtt, így még több gyerek számára tudunk sportolási lehetőséget biztosítani” – mondta Virág Tibor.

Az ünnepségen emléktáblát is felavattak: a klub alapítója, a 2013-ban 71 esztendősen elhunyt Márton Ferenc életműve előtt tisztelegtek az egybegyűltek.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók