Ezüstérem zárásként

Bern

Rangos svájci regattával búcsúztatták az idei szezont az előző hétvégén a Römi KKSK sárkányhajósai. A kiváló versenyzőkből álló gárda a Bernben megrendezett nemzetközi viadalon esélyesként indult és csak két apró baki miatt csúszott le az aranyéremről.

Tavaly újoncként lett harmadik az Aramada-kupán a legsikeresebb magyar sárkányhajós csapat és saját bevallásuk szerint idén nyerni mentek az összesen 16, köztük svájci, német, francia, olasz és cseh hajókat felvonultató versenyre. A mieinket korábbi és jelenlegi élversenyzők, köztük Patyi Melinda, Sarudi Pál, Petkó András, Fekete Ádám és Györe Attila is erősítették. A 9 kilométeres távon ötös sorokban indulnak a hajók, így hatalmas előnyben van az az egység, amelyik az elsők között vághat neki a pályának.

„Az előző évben újoncként indultunk, akkor az utolsó sorból felverekedve magunkat szereztük meg a bronzérmet. Ennek köszönhetjük, hogy idén már az első sorból rajtolhattunk. A hajót kint béreltük, sajnos olyat adtak, ami jóval nehezebb volt az előírtnál, de talán így is nyerhettünk volna, ha nem ülünk fel egy homokpadon. A versenyt végül megnyerő német egység jobban ismeri nálunk a helyi viszonyokat, ők már negyedszer szerezték meg zsinórban az aranyérmet. Ennek ellenére nem vagyunk csalódottak, a verseny színvonalas volt, a helyi nézők imádják a sárkányhajót és az eredményhirdetés után hatalmas bulit is szerveztek a résztvevőknek, így kellemes körülmények között zártuk ezt az évet – számolt be a svájci túráról az ezüstérmes hajót kormányzó csapatvezető, Reményi „Römi” Péter.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók