„Ezt bárki megirigyelhetné”

Keretfeltöltő versenyt rendeztek a hétvégén Sukorón. Bár csak néhány kiadó hely volt a korosztályos válogatott keretekben, mégis rendkívül sokan álltak oda a rajthoz.

A hétvégi viadalon olyan versenyzők kaptak lehetőséget a válogatott keretbe kerülésre, akik a nyári hazai és nemzetközi versenyeken nem tudtak a legjobbak közé kerülni. A kölyök, a serdülő és az ifjúsági keretben is gazdára várt néhány kiadó hely.

„Az OB legjobbjai és az ORV érmesei már korábban bekerültek a korosztályos válogatottakba, most a szabad helyeket töltöttük fel – mondja Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző. Ami elképesztően jó hír, hogy irgalmatlan mezőny gyűlt össze, pár hely volt csak kiadó, de a csapatok komolyan vették a versenyt, ez bizonyítja azt is, hogy szeretnek versenyezni a gyerekek. Jó volt nézni a partról, hogy milyen sokan állnak be egy-egy rajthoz, ami nagyon jót jelent, mert rég nem voltak ekkora mezőnyök a kenus szakágban. Mini kajakban, és K-1-ben pedig még nagyobb volt a létszám, annyian indultak el a versenyen, hogy azt bármelyik sportág megirigyelhetné.”

A kölyök keretbe kerülők tavaszi és őszi összetartáson vehetnek részt, amelynek legfontosabb célja, hogy a gyerekek felméréseken vegyenek részt és megismerjék egymást. A serdülő és az ifi keret számára is rendeznek ehhez hasonló összetartásokat, sőt néhány versenyzőnek a melegvízi edzőtáboroztatását is támogatja a sportág.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók