Évadnyitó Hosszútávú Sárkányhajó Verseny

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség megrendezte idei első sárkányhajó versenyét. A gyönyörű napsütéses reggel jó versenyt ígért. Az előkészületeket a főzéssel kezdtük. Valentín már 7-kor a Bogrács mellett serénykedett, hogy időben elkészüljön a Gulyás Valentín módra. Az eredmény nem maradt el. A messze szálló illatokra még a vidékről érkező csapatok is megtalálták a Gubacsi telepre vezető kacskaringós utat egyben felkészítve őket a kanyargós versenyre is.

Mire a sárkányhajók teljes díszbe öltöztek a versenyzők is késszen álltak. A hajók vízre rakása komoly csapatmunkát kíván, de a szurkoló barátok bíztatására könnyedén ment minden, így az összhang már a parton is megvolt.
 
Elsőként a Tatai csapat rajtolt el, majd 20 másodperces időközönként a két Römi csapat és végül a Merkapt sárkányai. Dübörgő robajjal suhantak el a hajók, és ahogy távolodtak, úgy mosódott egybe a dobok különböző ritmusa egy fura szólammá. Zengett tőlük a Soroksári Duna, életet lehelve a horgászok egyhangú várakozásába. Az első forduló a Csőhíd pillére volt, ahol a másodikként induló Römi csapat már átvette a vezetést így bíztatva a tatai csapatot még nagyobb erők mozgósítására. Volt, aki az A1-es behajtást tiltó táblát kerülte meg a pillér helyett, így tisztelegve ősi hazája előtt. A kanyar után újra az evezősöké volt a feladat, hogy minél előbb elérjék a Gubacsi híd pillérét, hogy kormányosuk teljes erővel nekifeszülve egy újabb kormányzási manőverbe kezdhessen. A kicsit széthúzódott mezőny egy újabb kör, összesen kb. 6-7 kilométer megtétele után érkezett célba.
 
A jól megérdemelt munka után következhetett a szórakozás. Az érmeket és a kupát Kolonics György adta át elsőként a Römi 1-es csapatának, másodikként a Tatai csapatnak és harmadikként a Römi 2-es sárkányainak. A gulyás elkészült, a sörcsap előállt és folytatódott a verseny…

Köszönet minden résztvevőnek és szervezőnek, hogy létrejöhetett ez a verseny.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók