Mégse

Értekezlet “szilíciumvölgyben”

Kammerer Zoltán vezetésével régiós értekezleten találkoztak a dunakanyari kajak-kenu szakosztályok képviselői november 27-én, a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályának sportházában. A dunakanyari régió mintegy 20 klubot, szakosztályt foglal magában. A szakmai fórumon több javaslat is megfogalmazódott a jövő tekintetében.

Hír

A találkozóra edzők, sportvezetők érkeztek, köztük korábbi bajnokok is. Jelen volt Doma Gergő, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szakmai igazgatója, Horváth Csaba olimpiai bajnok és Wichmann Tamás többszörös világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus is. Az értekezletet a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, az MKKSZ elnökségének dunakanyari regionális képviselője hívta össze.

A vitaindítónak szánt összejövetelen több téma felvetődött, például a közös edzőtáborok, edzések, az edzői továbbképzések lehetősége, a sportágban megfigyelhető tendenciák elemzése. Megvitatták a régiós versenyek szerepét, jelentőségét is.

„A programokra különböző javaslatok születtek, ezeket hamarosan kidolgozzuk, és egy következő megbeszélésen konkretizálódnak a régió egyesületei között. Tervezzük a ’Dunakanyar-régió királya’ elnevezésű versenysorozatot, év elején hatvan gyermeknek tervezünk futóedzőtábort szervezni, majd konferenciát, amelyen több szakember is előadna. Jelentősebb, nagyobb beruházásként egy dunakanyari pálya kiépítése is tervben van” – tájékoztatott Kammerer Zoltán.

„Már több sportvezető is megfogalmazta, hogy a Dunakanyar a kajak-kenu szilíciumvölgye. A sportágban évtizedes hagyományok, értékek gyűltek itt össze. Ezeket szeretnénk ápolni, továbbépíteni, ezt azonban összefogva lehet sikerre vinni. Gondoljunk csak arra, kevés olyan nemzetközi jelentős, nagy eredmény van a sportágban, ami ne kötődne valamilyen formában a Dunakanyarhoz. Legyen az sportoló, edző, de mondhatnék hajóépítőt, lapátgyártót is” – fejtette ki a Gödön élő olimpiai bajnok. Hangsúlyozta: kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy a térség klubjai, szakosztályai partnerségben, együttműködésben dolgozzanak a hazai kajak-kenusport sikeréért.

“Konstruktív megbeszélést tartott a régió. A szövetség a maga lehetőségeivel támogatni fogja a kezdeményezéseket, az elhangzott ötletek megvalósítását” – jelentette ki Doma Gergő szakmai igazgató.

A rendezvény jó hangulatú kötetlen beszélgetéssel zárult.

„Hazánk bevon bennünket saját bűvkörébe”

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a múlt heti megnyitóünnepségen úgy fogalmazott, hogy a Tokaji Vízitúra Központ és egyben a felső-tiszai vízitúra útvonal átadása valójában a hazaszeretetről szól…

vízitúra Központ - átadóünnepség
Hír

„Olyan programnak az első fázisát zárjuk le és nyitunk kaput a program következő részei irányába, amelyek természetes módon teszik megélhetővé, elérhetővé a hazaszeretetet és azokat az embereket is behozzák a nemzeti közösségbe, akik sosem gondoltak arra, hogy ők egy nemzeti közösséghez tartoznak. És ez nagy dolog. Ezt hívjuk mindennapi hazaszeretetnek és szerintem az, ami történik velünk, az az, hogy hazánk bevon most bennünket a saját bűvkörébe.”

Megvan a vb-re és Eb-re utazó keret

A hétvégi szolnoki válogatót követően Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány előterjesztésére a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége elfogadta a magyar válogatott keret névsorát a soron következő korosztályos világversenyekre.

Hír

Az első ilyen világversenyt, az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságot az olaszországi Auronzóban rendezik.

A magyar válogatott kerete az Eb-re:

Az év fő versenye, a világbajnokság július 26. és 29. között lesz Plovdivban. Az Eb-n még nem, de itt már elindul Takács Tamara is. A még mindig csak 21 éves kajakos, aki már a felnőttek között is világ- és Európa-bajnoknak mondhatja magát, 500 és 1000 egyesben áll rajthoz Bulgáriában.

A magyar válogatott kerete a vb-re:

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége részéről elfogadásra került a felnőtt, az U23-as és az ifjúsági maratoni Európa-bajnokságra utazó magyar keret is.

A maraton Eb-re utazó csapat: