Értekezlet “szilíciumvölgyben”

Kammerer Zoltán vezetésével régiós értekezleten találkoztak a dunakanyari kajak-kenu szakosztályok képviselői november 27-én, a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályának sportházában. A dunakanyari régió mintegy 20 klubot, szakosztályt foglal magában. A szakmai fórumon több javaslat is megfogalmazódott a jövő tekintetében.

A találkozóra edzők, sportvezetők érkeztek, köztük korábbi bajnokok is. Jelen volt Doma Gergő, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szakmai igazgatója, Horváth Csaba olimpiai bajnok és Wichmann Tamás többszörös világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus is. Az értekezletet a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, az MKKSZ elnökségének dunakanyari regionális képviselője hívta össze.

A vitaindítónak szánt összejövetelen több téma felvetődött, például a közös edzőtáborok, edzések, az edzői továbbképzések lehetősége, a sportágban megfigyelhető tendenciák elemzése. Megvitatták a régiós versenyek szerepét, jelentőségét is.

„A programokra különböző javaslatok születtek, ezeket hamarosan kidolgozzuk, és egy következő megbeszélésen konkretizálódnak a régió egyesületei között. Tervezzük a ’Dunakanyar-régió királya’ elnevezésű versenysorozatot, év elején hatvan gyermeknek tervezünk futóedzőtábort szervezni, majd konferenciát, amelyen több szakember is előadna. Jelentősebb, nagyobb beruházásként egy dunakanyari pálya kiépítése is tervben van” – tájékoztatott Kammerer Zoltán.

„Már több sportvezető is megfogalmazta, hogy a Dunakanyar a kajak-kenu szilíciumvölgye. A sportágban évtizedes hagyományok, értékek gyűltek itt össze. Ezeket szeretnénk ápolni, továbbépíteni, ezt azonban összefogva lehet sikerre vinni. Gondoljunk csak arra, kevés olyan nemzetközi jelentős, nagy eredmény van a sportágban, ami ne kötődne valamilyen formában a Dunakanyarhoz. Legyen az sportoló, edző, de mondhatnék hajóépítőt, lapátgyártót is” – fejtette ki a Gödön élő olimpiai bajnok. Hangsúlyozta: kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy a térség klubjai, szakosztályai partnerségben, együttműködésben dolgozzanak a hazai kajak-kenusport sikeréért.

“Konstruktív megbeszélést tartott a régió. A szövetség a maga lehetőségeivel támogatni fogja a kezdeményezéseket, az elhangzott ötletek megvalósítását” – jelentette ki Doma Gergő szakmai igazgató.

A rendezvény jó hangulatú kötetlen beszélgetéssel zárult.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók