Erős magyar csapat utazhat Ponte de Limába

Maraton

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége jóváhagyta a június 30. és július 2. között Ponte de Limában megrendezendő maratoni Európa-bajnokságra utazó magyar csapatot. Eszerint 40 kajakos és kenus száll majd vízre a portugál városban.

Tavaly 10 aranyérmet nyert a magyar csapat a pontevedrai Európa-bajnokságon, a június 30-án kezdődő Ponte de Lima-i kontinensviadalon öt számban is a címvédő magyar egységek szállnak vízre. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége jóváhagyta a maratoni Európa-bajnokságra utazó magyar csapatot, amelyben többek között olyan világklasszis versenyzők jutnak majd szerephez, mint a tizennyolcszoros világbajnok kajakos Csay Renáta, a hétszeres világbajnok Kövér Márton, vagy éppen a tolnaiak legjobbja Boros Adrián és vasasos párja, Solti László.

„Felnőttben abszolút a legjobb versenyzőink állnak rajthoz, mind az A és B egységek tekintetében, hiszen két kivétellel azok a kajakosok és kenusok indulnak, akik a hazai válogatón az első-második helyen zártak. Az egyik kivételünk a kenus Nagy Gergely, aki Dóczé Ádám helyett lesz a B egységünk. Utóbbi az új típusú, bemutató jelleggel megrendezésre kerülő rövidkörös versenyen, valamint Kövér Mártonnal párosban rajtol. A nőknél pedig Mihalik Sára nem vállalta a szereplést, mivel kijutott a belgrádi U23-as Európa-bajnokságra. Az utánpótlás korosztályokban annyiban vegyes a kép, hogy több válogatót nyert egységünk visszamondta az indulás lehetőségét, egyrészt a belgrádi utánpótlás Európa-bajnokság miatt, másrészt a sikeres ifjúsági és U23-as vb-kvalifikáció érdekében. Ugyanakkor így is erős csapattal utazunk Ponte de Limába, mert már többször bebizonyosodott, hogy a B, sőt, akár C egységeink is a nemzetközi mezőny elejéhez tartoznak” – mondta Weisz Róbert, a maratoni szakág vezetője.

A maratoni Európa-bajnokságon induló magyar csapat:

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók