Érmet szerezhet a parakenu-szakág

A tavalyi Európa-bajnoksághoz hasonlóan idén is érmeket szereztek legjobb parakenus versenyzőink a kontinensviadalon. Ez a bravúr 2013-ban nem sikerült a világbajnokságon, Weisz Róbert vezetőedző szerint az 5 nap múlva kezdődő moszkvai vb-n viszont összejöhet egy érem a mieinknek.

Jobb előjelekkel vág neki a moszkvai világbajnokságnak a parakenus csapat, mint a tavalyi duisburginak. 2013-ban a mieinknek két bronzérem jutott az Európa-bajnokságon, az idei brandenburgi kontinensviadalról viszont már három ezüstérmet hoztak a versenyzők.

„Sikeres Európa-bajnoki szereplésen vagyunk túl, ami előrevetíti, hogy van esélyünk a szép helytállására Moszkvában – mondja Weisz Róbert. – Nagy előrelépés, hogy férfi K-1 A és V-1 A-ban, vagyis a legsérültebbek kategóriáiban is vannak már ütőképes versenyzőink: Rozbora András és Suba Róbert rögtön egy-egy ezüstéremmel mutatkoztak be a brandenburgi Európa-bajnokságon. Váczi Anita betegség miatt nem vett részt a kontinensviadalon, de a vb-n már indul, vele is erősebbek lehetünk.”

A vezetőedző szerint a magyar versenyzők sokat fejlődtek az elmúlt egy év alatt, de a nemzetközi mezőny is folyamatosan erősödik. Minden évben feltűnnek új tehetségek, jellemzően a fejlettebb országokból.

„Azt kár lenne elhallgatni, hogy a sérült emberek életkörülményei nálunk rosszabbak, mint a fejlett országokban, így legtöbbjüknek nincs energiája és lehetősége a sportolásra. Akik viszont nekiállnak, kitartásukkal és akaraterejükkel jó példát mutathatnak az épp sportolóinknak is.

A hajókon és a lapátokon biztos nem múlik a jó szereplés. A kiemelt sportágfejlesztési támogatásnak köszönhetően a magyar parakenu versenyzők eszközparkja az év eleje óta már világszínvonalú – mondta el a vezetőedző.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók