Éremeső Brandenburgban

A hétvégén Brandenburgban rendezték meg a maraton világkupa újabb fordulóját, amelyen hosszú és rövidtávú versenyt is rendeztek. A magyar maratonisták is részt vettek az eseményen, amelyen öt érmet, közte két aranyat nyertek.

A hétvégén Brandenburgban rendezték meg a maraton világkupa újabb fordulóját, amelyen hosszú és rövidtávú versenyt is rendeztek. A magyar maratonisták is részt vettek az eseményen, amelyen öt érmet, közte két aranyat nyertek.

Közeledik a maratonisták második világbajnoki válogatója, közeledik a szeptemberi győri világbajnokság rajtja. Éppen ezért örömteli, hogy maratoni versenyzőink egyre jobb formába lendülnek, bizonyították ezt hétvégén is Brandenburgban, ahol egy minicsapat indult a világkupán. Szombaton rövid távon, 3.6 km-en szerepeltek a versenyzők a férfiaknál Petró Ádám (Váci Kajak-Kenu SE) a második, az ifjúságiaknál Petró Erik (Váci Kajak-Kenu SE) a harmadik helyet szerezte meg. A férfi mezőnyben rajtolt még Máthét Krisztián (UTE), aki a hatodik lett, míg a hölgyeknél Katona Lili (UTE) a nyolcadik helyen zárt.

Vasárnap a klasszikus maraton versenyszámot tartották meg, amelyen Petró Ádám győzött, Katona Lili a harmadik lett, és az ifjúságiak mezőnyében Petró Erik is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

„Fontos tudni, hogy jövőre Brandenburgban ezen a pályán fogják megrendezni a maratoni világbajnokságot – mondja Weisz Róbert maratoni vezetőedző. – Ezért már az idei felkészülési tervben szerepelt, hogy mindenképpen vegyen részt magyar versenyző ezen a világkupa futamon, mert fontosak számunkra a kint megszerzett tapasztalatok. Ráadásul a sportolóknak ez kiváló lehetőség volt arra, hogy felmérjék a mezőnyt és felkészüljenek a jövő hétvégi második maratoni válogatóra. Az idei évben mutatott teljesítmény alapján Katona Lilinek, Petró Ádámnak, Petró Eriknek, sőt még Máthé Krisztiánnak is van esélye arra, hogy bekerüljön a szeptemberi győri világbajnokságra készülő magyar válogatottba.”

A világbajnoksághoz kapcsolódó hír, hogy a csapat tagjai Brandenburgból most hozták el azokat a rajtszámokat és részidőmérő-berendezést, amelyeket éppen a győri versenyen fognak használni ősszel a magyar szervezők. Az év egyik legfontosabb hazai rendezésű világversenyére szombat óta tudnak akkreditálni a magyar és a külföldi újságírók is a regatta honlapján, az alábbi felületen.

A sajtóakkreditációs időszak szeptember 6-án zárul.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók