Ennél többet nem tehetett a női kajaknégyes

Bár a női kajaknégyes sosem nyert még az Év Sportolója díjátadáson - ezúttal is csak a harmadik lett a Davis-kupa válogatott és a férfi 4x100-as gyorsváltó mögött -, de a lányok azt mondják, annál többet nem tudtak tenni, hogy megnyerték a világ- és Európa-bajnokságot is. Remélik, hogy ez egyszer elég lesz a győzelemhez a szokásos évvégi gálán is.

A Kaliforniában élő Fazekas-Zur Krisztina (edzője Rami Zur) nem tudott ott lenni a gálán, a hivatalos Facebook-oldalán így fogadta az eredményt: „Sikerült a harmadik helyet megcsípjük a 2017-es egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában. Azért sajnálom, hogy a női négyes sosem nyer… Szerintetek mit kellene még elérjünk, hogy méltóak legyünk mi is erre a címre?”

Amikor a hajó egy másik tagjának, Takács Tamarának (edzője Fábiánné Rozsnyói Katalin) tettük fel ugyanezt a kérdést, így válaszolt: „Nagyon elkényeztetjük a szurkolókat és az újságírókat azzal, hogy mindig aranyakat nyerünk, de reméljük, hogy egyszer az első helyen végezhetünk a szavazáson is, mert nagyon sok munka van ezekben az eredményekben. Azt sejtettem, hogy most sem fogunk nyerni, de azért reméltem, hogy a második helyre odaérhetünk. Ennek ellenére nekem hatalmas élmény volt, hogy végigvonulhattam a vörös szőnyegen, és ilyen nagy sportolókkal tölthettem az estét.”

A női egyéni sportolóknál az ötödik helyen végzett Takács Tamara, akinek hajnali 2-ig tartott az este, akárcsak Medveczky Erikának (edzője Csipes Ferenc). Világbajnokunk szintén nagyon jól érezte magát a gálán, de ugyanúgy meglepte őt is, hogy a Davis Kupa-válogatott végzett az első helyen a szavazáson. „Nem igazán tudom, hogy mit lehet még megnyerni, hogy elismerjék az újságírók is a teljesítményünket, de mi abszolút nem arra hajtunk, hogy ezt a díjat megnyerjük. Inkább hozzuk az aranyérmeket a világeseményeken évközben, és vigye el más az év sportolója címet az év végén. Jelöltként egyébként most először voltam a gálán, és nagyon jól éreztem magam. Nem mindennapos azért egy sportoló életében, hogy ilyen eseményen vehet részt” – mondta Medveczky Erika.

Fazekas-Zur Krisztina helyett az Európa-bajnokságon Lucz Dóra (edzője Almási Nándor) ült a győztes hajóban, de Fazekashoz hasonlóan ő sem tudott ott lenni a gálán, mivel sífutó-edzőtáborban van Ausztriában. „Meglepett az eredmény, hogy a teniszezők nyertek, ettől függetlenül nagyon örülök, hogy az első háromban tudtunk végezni, és gratulálok nekik a győzelemhez. Az biztos, hogy a kajakosok egy nem olimpiai évben világ- és Európa-bajnoki aranyérmeknél többet nem tudnak elérni.”

Vad Ninetta (edzője Simon Miklós) is azt emelte ki, hogy ők annál többet, hogy a világ- és Európa-bajnokságot is megnyerték, nem tudnak tenni. „Szerettünk volna nyerni a szavazáson is, mint minden versenyen, amin elindulunk, ezt szerintem mondhatom a lányok nevében is. Kicsit csalódott vagyok, de annak is örülünk, hogy az első háromban végeztünk ugyanúgy, mint az elmúlt években szinte mindig. Hoztuk azt a szintet, amit szoktunk, de ez most sem volt elég a győzelemhez. Lehet, hogy kellene néhány sikertelen év, hogy újra szenzáció legyen a győzelmünk. Persze ez semmit nem von le a teniszezők érdemeiből, akiknek gratulálunk az első helyhez!” – mondta az ötszörös világbajnok, akinek ez volt a második Év Sportolója Gálája.

A kajaknégyes (amely gyakorlatilag kajakötös) Magyarországon edző tagjai közül a téli felkészülés alatt Vad Ninetta március elején egy hónapra Dél-Afrikába utazik melegégövi edzőtáborba, akárcsak Lucz Dóra, míg Takács Tamara Portugáliában készül majd, Medveczky Erika pedig marad itthon, és Dunavarsányba fog edzeni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók