Élvezni minden percét Riónak

villáminterjú

A Maty-éren töltötte el a felkészülési időszak nagy részét Suba Róbert, aki szerint minden szempontból remekül sikerült a paralimpiai ráhangolódás.

– Tavaly október óta új szakmai háttérrel dolgozik, Csamangó Attila és Győrfi Tamás irányítja az edzéseit.

– A paraszakágban ők még friss embereknek mondhatók, de amennyire újak ezen a területen olyan lelkesek és remek meglátásaik vannak – mondja Suba Róbert. – Ők korábban ép sportolókkal dolgoztak, nyilván meg kellett tanulni a mi hiányosságainkat, hátrányainkat kezelni. Türelmesen, empatikusan fordultak hozzánk és az elmúlt hónapok közös munkájának köszönhetően remek segítséget tudtak nyújtani számunkra.

– Tudna egy példát hozni?

– A beülőkkel kapcsolatban vannak technológiai és fizikai nehézségeink, olyan speciális eszközökre van szükségünk, amelyben az erőt tökéletesen rá tudjuk adni a hajóra és persze biztonsági szempontoknak is meg kell felelni. Attiláék jó logikával rájöttek dolgokra, Sík Mártonnak köszönhetően pedig azonnali műszaki segítséget kaptunk, ha bármilyen gondunk adódott a hajónkkal. A Maty-éren egyébként minden tökéletes volt a felkészülésünkhöz. A pálya akadálymentesített, az étkeztetésünk, a kiszolgálásunk átlagon felüli volt. Nagyon hálásak vagyunk érte.

– Mivel a paralimpiai programban először szerepel a kajak sportág, így nehéz az esélyekről szót ejteni. Árulja el, mit vár magától a versenyen?

– Bízom a pontszerzésben és abban, hogy minél előbb végzek. Rám nagy hatással van ez a lehetőség, semmihez sem fogható az az érzés, amit egy paralimpiai szereplés ad. Becsülettel, alázattal készültem erre a versenyre és remélem, hogy Rióban meg is lesz az eredménye. Ilyen nem sűrűn adódik az ember életében, ezért próbálom élvezni minden percét a versenynek.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók