Először rendezik meg a mozgás éjszakáját

Június 28-án egy éjszakára a buli fővárosa helyett a mozgás fővárosává alakul Budapest, hangzott el a mozgás éjszakája program hétfői sajtótájékoztatóján. A rendezvényen a vízi aktivitásokat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezi.

Június 28-án, szombaton este 10 és másnap hajnali 4 óra között a Hősök terére, az Andrássy útra és a Városligetbe várják a sportolni vágyókat. A hagyományteremtő szándékkal szervezett eseménnyel az egészséges életmód fontosságára kívánják felhívni az emberek figyelmét – mondta a sajtótájékoztatón Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár

A rendezvényen több mint 10 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők. Többek között lesz éjszakai futás az Andrássy úton, kerékpártúra a belvárosban, zumba és salsa a Hősök terén, asztalitenisz, tollaslabda, nordic walking és szabadtéri fitnesz a Városligetben, a tavon pedig a kajak-kenu sport összes szakágát ki lehet majd próbálni.

„A mindennapokban eleve elérhető mozgásformákat akartunk megmutatni és közelebb hozni az emberekhez” – fejtette ki Léder László, a rendezvényt szervező Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központjának (OEFI-EKK) főigazgatója az MTI kérdésére. Elmondta, hogy idén a program központi helyszíne a főváros lesz, azonban az intézet 58 irodából álló országos hálózatán keresztül szeretnék elérni, hogy vidéken is ahol tehetik, szervezzenek a júniusi éjszakán sportrendezvényeket. Hozzátette: jövőre országos méretűre akarják bővíteni az eseményt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók