Elkészült a film Kolóról

Az "...És az ég a vízre ráhajolt..." című egész estés dokumentumfilm bemutatója december 6-án lesz, a széles nagyközönség karácsonykor láthatja az alkotást a közmédiában.

A 75 perces dokumentumfilm a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a sportállamtitkárság és a csepeli önkormányzat támogatásával, illetve a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közreműködésével, a Super8Group gyártásában jött létre. Zentai Nóra író és Varga András rendező szándéka szerint a film méltó emléket állít a kétszeres olimpiai bajnoknak.

Kolonics György 36 éves korában, 2008. július 15-én edzés közben hunyt el. Halálát szívtágulattal járó szívizombetegség okozta. Koló éppen a pekingi olimpiára készült, az lett volna az ötödik ötkarikás fellépése. Két olimpiai bajnoki címe mellett a világbajnokságokon 15-ször, az Európa-bajnokságokon pedig 3-szor állhatott fel a dobogó felső fokára.

Nevét alapítvány, iskola, és az MKKSZ csepeli vízisport központja is őrzi, valamint mostantól ez a dokumentumfilm is a kiváló kenus emléke előtt tiszteleg. Angyal Zoltán, a Kolonics György alapítvány kuratóriumának elnöke elárulta, hogy a film pályatársakat és barátokat megszólaltatva mutatja majd be Koló életét.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók