Elképesztő csatában nyert Kiss Tamás

Az olimpiai bronzérmes végig vezetve nyert C-1-ben, de az utolsó métereken majdnem megviccelte őt Bodonyi András. A két kenus között 1 kilométer megtétele után mindössze 8 századmásodperc volt a különbség. Férfi K-1 500 méteren Kopasz Bálint ismét megverte Dombvári Bencét, 500 kajak kettesben pedig Tótka Sándor és Nádas Bence győzött.

Az I. válogató utolsó olimpiai versenyszámban megrendezett döntőjét rendkívül jól kezdte Kiss Tamás. Az NKM Szegedi VE kenusa a rajt után élre állt, néhány százméter megtétele után már több mint egy hajóval vezetett, úgy tűnt, hogy a mezőny a nyomába sem fog érni. Aztán az utolsó 200 méteren Bodonyi András elindult és majdnem meglepte Peking bronzérmesét.

A cél előtt 30-40 méterrel már szinte fej-fej mellett haladt a két hajó, Kiss Tamás talán csak az utolsó 4-5 erős húzásának köszönheti, hogy meg tudta tartani a pozícióját, végül mindössze 83 ezredmásodperccel ért előbb a célba Bodonyinál.

“Nem bírtam a végéig, 200 méterrel a cél előtt úgy éreztem, hogy nem érek be. Nem az én napom volt, örülök, hogy ennek ellenére tudtam nyerni. Már a középfutam is fájt, de nyugtattam magam, hogy nem lehet gond, mert a munka bennem van. Láttam a végén, hogy András nagyon jön, próbáltam szűkíteni a mozgásom, hogy a csapásszám megmaradjon, talán ennek köszöhetem, hogy nem ért utol” – mondta Kiss Tamás.

Kopasz Bálintot sem érte utol senki 500 egyesben, több mint egy másodperccel verte meg Dombvári Bencét és majdnem kettővel a harmadikként befutó Varga Ádámot, így ismét bizonyította, hogy a hosszabb távokon egyeduralkodó egyesben.

Balla Virág idén hangsúlyozottan a párosra készül, elképesztő különbséggel nyert 200 és 500 méteren is Devecseriné Takács Kincsővel, C-1 500 méteren ennek ellenére elindult és simán nyert Nagy Bianka és Bragato Giada előtt.

Férfi K-2 500 méteren pedig ismét Tótka Sándor és Nádas Bence tartott erődemonstrációt, ők ketten ezen a hétvégén minden számban kiválóan szerepeltek, amelyben rajthoz álltak. Párosban több mint egy hajóval nyertek a csapattársaik, Kuli István és Birkás Balázs előtt.

Késő délután az 5000 méteres versenyszámokkal zárul az első idei válogató.

Késő délután az 5000 méteres versenyszámokkal zárult az első idei válogató. A női K-1-et Bodonyi Dóra nyerte meg, ő az utolsó métereken az olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztinát és Pupp Noémit lehajrázva győzött. Női C-1 5000 méteren Lakatos Zsanett verte meg alaposan a mezőnyt, aki 6 másodperccel Bragato Giada-t és 24-el a harmadik helyen érkező Kisbán Zsófia előtt ért a célba. A zárószámban, férfi K-1 5000 méteren Noé Bálint volt a leggyorsabb, szoros versenyben lett Pauman Dániel második és még a harmadik helyen érkező Kammerer Zoltán is másfél másodpercen belül célbaért a győzteshez képest.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók