Elhunyt Simon László

Gyász

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy ma reggel, 73 éves korában elhunyt Simon László, a tokaji Vízisport Club alapítója, elnöke, edzője, szíve-lelke. Rá emlékezünk.

Egy remek sportember és edző távozott el közülünk ma, 73 éves korában elhunyt Simon László, a tokaji Vízisport Club  alapítója és edzője. Simon László Miskolcon született, versenyzőként a Diósgyőri Kajak-Kenu Clubnak szállította a sikereket és a magyar bajnoki címeket. Feltörekvő fiatalként többek között párja volt az akkor már olimpiai bronzérmes Kiss Lajosnak. Három évtizeddel ezelőtt, 1987-ben Tokajon alapított klubot, amelynek nem csak elnöke, de edzője is volt egyben, rengeteg gyereket tanított meg kajakozni a Bodrogon. Legeredményesebb versenyzője Mozgi Milán lett, aki a 2014-es ifjúsági olimpián nyert ezüstérmet, idén pedig – már a Győr színeiben – felnőtt Európa-bajnoki aranyérmet ünnepelhetett.

“Csak hálával tudok emlékezni Laci bácsira, hiszen neki köszönhetem azt, ahol most tartok, amilyen versenyző lett belőlem. Mindene volt ez a sportág, szívét, lelkét beletette ebbe a klubba, sok gyerek köszönheti neki, hogy megtanult kajakozni, hogy megszerette ezt a sportágat” – így emlékezett róla tanítványa, Mozgi Milán.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók