Egy furcsa vb, magyar érmekkel

Hat arany-, hat ezüst- és három bronzérem volt a magyar csapat mérlege a velencei sárkányhajó klub-világbajnokságon, amely sok nehézséget hozott a csapatok számára.

Nyolc magyar csapat indult a múlt hétvégén befejeződött velencei sárkányhajó klub-világbajnokságon, amely számos magyar érmet hozott. Noha az olasz szervezés méltatlan volt a világbajnokság színvonalához, a magyar csapatok fegyelmezetten, a külső körülményeket kizárva abszolválták a versenyt.

„Valóban méltatlan körülmények fogadták a versenyzőket, így elsőként szeretném megköszönni a csapatainknak, hogy türelmesen, fegyelmezetten az áldatlan állapotokhoz igazodva próbáltak meg versenyezni, jó eredményeket elérni – mondta Patyi Melinda, a sárkányhajó szakág vezetője. – A verseny rajtjára sem a hajók, sem a pálya nem állt készen, az ár-apály miatt csak bizonyos időintervallumokban lehetett megrendezni a versenyeket, az első nap után újra kellett írni a programot, s a parton lévő körülmények sem voltak méltóak a világbajnokság színvonalához. A versenyzőink sokkal több érmet is elhozhattak volna, a Szegedi Sárkányhajó Klub versenyzői, akik taroltak az Európa-bajnokságon nem tudtak érvényesülni ezen a pályán. Nap, mint nap komoly döntéseket kellett meghozni a verseny lebonyolításával kapcsolatban, s én személy szerint is nehéz helyzeteket éltem meg, hiszen a magyar csapat vezetőjeként, a nemzetközi szövetség sárkányhajó bizottságának a tagjaként és versenybíróként is jelen voltam, képviselnem kellett az érdekeket. Minden tiszteletem azoké a csapatoké, a versenyzőké, akik türelmesen, felülemelkedve a nehézségeken végigcsinálták ezt az egy hetet, ami többek állítása szerint is összehasonlíthatatlan volt a júliusi szegedi sárkányhajó Európa-bajnoksággal.  Külön szeretnék gratulálni az érmes csapatoknak: a Dunai sárkányok Vác, az Óbudai sárkányok, a Dragon Aqua, a Retroaktív dragons, a Kimlei Sárkányok és a Römi KKSK csapatának.”

A furcsa világbajnokság után a magyar csapatok nem állnak le, jövő hétvégén Sukorón még vár rájuk egy felvonás, hiszen a hagyományos, év végi Nagydíjon állnak majd rajthoz.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók